Νέα σειρά μυστηρίου σε Κύπρο:«Ο τουριστικός προορισμός που αξίζει να πεθάνεις»

Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της νέας δραματικής σειράς «Med Noir», με τίτλο Farpoint. Η σειρά  θα παρουσιαστεί στο φόρουμ συμπαραγωγής κατά τη διάρκεια της MIA ΜΑRKET της Ρώμης, ανέφερε το περιοδικό Variety στις 15 Οκτωβρίου.

«Ένας ανεξιχνίαστος φόνος, ένας ντετέκτιβ με σκοτεινό παρελθόν, ένα πικρά διχασμένο νησί στην άκρη» είναι τα στοιχεία «για μια συναρπαστική σειρά« Med Noir »που σηματοδοτεί το πρώτο

δράμα στο διεθνές δράμα υψηλού επιπέδου για το νησιωτικό έθνος της Κύπρου, αναφέρει το Variety, προσθέτοντας ότι «η σειρά παράγεται από το Three River Fiction του Ηνωμένου Βασιλείου και την Caretta Films and Splash Screen Entertainment με έδρα την Κύπρο, με διανομέα την ZDF Enterprises».

Σύμφωνα με το σενάριο η πρώτης γυναίκας επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομικής δύναμης στις περιοχές των Βρετανικών  βάσεων στην Κύπρ ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα έχοντας κλείσει μια μακροχρόνια υπόθεση ενός κατά συρροή βιαστή στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και για ν’ αντιμετωπίσει τις συνέπειες ενός δύσκολου διαζυγίου. Αντ’ αυτού, πέφτει πάνω σε μια έρευνα δολοφονίας που την αναγκάζει να αντιμετωπίσει σκοτεινά μυστικά για το ηλιόλουστο μεσογειακό νησί, καθώς και μερικά από τα δικά της.

« Η Κύπρος είναι μια χώρα που φιλοξενεί Έλληνες, Τούρκους, Βρετανούς και επίσης τεράστιο αριθμό δυνάμεων  των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται σε όλη τη ζώνη ασφαλείας που κόβει το νησί στη μέση », δήλωσε στο Variety ο συν-δημιουργός και συγγραφέας της σειράς Ανδρέας Κυριάκου.

«Ήθελα να χρησιμοποιήσω [την υπόθεση δολοφονίας] ως βάση για μια φανταστική ιστορία που θα μου δώσει την ευκαιρία να μιλήσω λίγο περισσότερο για το νησί, και είναι ένα πολύ μοναδικό μέρος στην Ευρώπη».


«Η Κύπρος είναι παρθένο έδαφος για σειρές», δήλωσε ο παραγωγός Κωνσταντίνος Νικηφόρου της Caretta Films στο Variety. «Τίποτα παρόμοιο δεν ήρθε στο τραπέζι για διαπραγματεύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρο Ο,kypro o