Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει αύριο στη Μόσχα και βλέπει Λαβρόφ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει σήμερα από τη Βουδαπέστη στη Μόσχα, όπου αύριο, Πέμπτη (21/10) θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Sergey Lavrov.

Τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι κκ. Χριστοδουλίδης και Lavrov στο Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που θα διεξαχθούν στη συνέχεια με τη συμμετοχή υπηρεσιακών

αντιπροσωπειών από τα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, θα ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις και θα συζητηθούν το Κυπριακό και οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, η κλιμάκωση της Τουρκικής προκλητικότητας όπως αυτή εκδηλώνεται στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην Κυπριακή ΑΟΖ, η παρούσα κατάσταση στις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, με τις προοπτικές και προκλήσεις που υπάρχουν, όπως επίσης περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επαφές με τον Ρώσο Υπ.Εξ. Sergey #Lavrov θα έχει αύριο στη #Μόσχα ο Υπ.Εξ. @Christodulides.
Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, κλιμάκωση Τουρκικής προκλητικότητας σε Αμμόχωστο &ΑΟΖ, σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας &υπογραφή Συμφωνιών, μ.α. στην ΗΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα