Νέα ΗΤΤΑ για Μπαγερν - Ακάθεκτη η Λειψία

Μολονότι προηγήθηκε και σπατάλησε ευκαιρίες με το τσουβάλι, η Μπάγερν ηττήθηκε με γκολ στις καθυστερήσεις από την Γκλάντμπαχ (2-1) και πλέον βρίσκεται στο -7 από την κορυφή.

Ίσως το έχει υποτιμήσει λιγάκι το πράγμα. Της το έδωσε αυτό το δικαίωμα πιθανώς και η περσινή χρονιά, όπου τέτοια εποχή η Μπάγερν ήταν στο -9 από την κορυφή, όμως με ντεμαράζ στον δεύτερο γύρο σήκωσε άλλο ένα πρωτάθλημα. Πορεύεται με τον υπηρεσιακό Χάνσι Φλικ, πιστεύοντας ότι δεν χρειάζεται καν προποητή για να σηκώσει την σαλατιέρα. Τα πράγματα όμως αρχίζουν

και ζορίζουν για την Μπάγερν.

Η εμφάνιση στην έδρα της πρωτοπόρου Γκλάντμπαχ ήταν κυριαρχική. Για 50 λεπτά, οι Βαυαροί έχαναν ευκαιρίες με όλους τους τρόπους και με θαυμαστή συνέπεια. Σε μία εξ’ αυτών, ο Ζόμερ καπάκωσε την μπάλα κυριολεκτικά στην γραμμή, όμως το σουτ του Πέρισιτς του πήρε τα χέρια μέσα για το 0-1 (49’). Το διπλό έμοιαζε σίγουρο, το ματς ήταν για 0-3 μέχρι εκείνο το σημείο. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν και ανεξήγητα πράγματα.

Μία κεφαλιά του Μπενσεμπαϊνί έφερε το 1-1 στην πρώτη τελική on target της Μπορούσια (60’) και αίφνης το ματς έσφιξε. Οι δύο ομάδες έδειξαν να βολεύονται με την ισοπαλία, όμως στις καθυστερήσεις νέο σοκ. Πέναλτι από τον Τσάβι Μαρτίνες (και αποβολή), 2-1 ξανά από τον Μπενσεμπαϊνί και ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα που διατηρεί την Γκλάντμπαχ στην κορυφή και φέρνει την Μπάγερν στο -7 από την κορυφή.

Στην δεύτερη θέση συνεχίζει με θαυμαστή συνέπεια η Λειψία που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην πρώην ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν (3-1 την Χόφενχαϊμ), την ώρα που η Ντόρτμουντ μετά από καιρό έκανε μία χορταστική εμφάνιση στο 5-0 επί της Ντίσελντορφ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 14ης αγωνιστικής της Bundesliga έχουν ως εξής:

Άουγκσμπουργκ - Μάιντς 2-1

(41’ Ρίχτερ, 65’ Νίντερλέχνερ / 15’ Οζτουανλί)

Γκλάντμπαχ - Μπάγερν Μονάχου 2-1

(60’, 92’ πεν. Μπενσεμπαϊνί / 49’ Πέρισιτς)

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 5-0

(42’ Ρόις, 58’ Αζάρ, 63’, 74’ Σάντσο, 70’ Ρόις)

Φράιμπουργκ - Βόλφσμπουργκ 1-0

(85' Σμιντ)

Λειψία - Χόφενχαϊμ 3-1

(11’, 52’ πεν. Βέρνερ, 83’ Σάμπιτσερ / 89’ Μπίτσακτσιτς)

Keywords
Τυχαία Θέματα