Νέα γραμματόσημα στην Ουκρανία μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Τα Ταχυδρομεία της Ουκρανίας κυκλοφόρησαν γραμματόσημα για να γιορτάζουν την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας μέσα σε λίγες ώρες από την επίθεση σε αυτήν.

Τα γραμματόσημα κάνουν μια αναλογία μεταξύ της καταστροφής της γέφυρας, ενός έργου κύρους για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, και της ύβρεως γύρω από τη βύθιση του υποτιθέμενου άφθαρτου Τιτανικού το 1912 στο παρθενικό του ταξίδι.

Το σχέδιο παρουσιάζει δύο φιγούρες που μοιάζουν με τους αστέρες του Χόλιγουντ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Κέιτ Γουίνσλετ, κλειδωμένες στην εμβληματική τους αγκαλιά από την ταινία Τιτανικός του 1997, λίγο πριν το

καταδικασμένο υπερωκεάνιο χτυπήσει σε ένα παγόβουνο.

Στο γραμματόσημο, οι δύο φιγούρες στέκονται στην άκρη μιας κατεστραμμένης γέφυρας. Πίσω τους φουντώνει καπνός από τα ερείπιά του.

«Ήρθε η μέρα: Ανακοινώνουμε ένα γραμματόσημο με γέφυρα», ανέφεραν τα Ουκρανικά Ταχυδρομεία.

Η σφραγίδα του γραμματόσημου περιλαμβάνει επίσης ένα σχέδιο ψαριών που κολυμπούν δίπλα από μια ρωσική οδική πινακίδα και φανάρια που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας.

Ο Πούτιν προσάρτησε την Κριμαία το 2014 και την ενσωμάτωσε αμέσως στη Ρωσία. Η γέφυρα μήκους 12 μιλίων υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει έναν άθραυστο σύνδεσμο μεταξύ Ρωσίας και Κριμαίας.

Άνοιξε το 2018 από τον Πούτιν και ήταν η κύρια οδός ανεφοδιασμού για τις ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στη νότια γραμμή του μετώπου στην περιοχή γύρω από τη Χερσώνα που κατέλαβαν τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής του Κρεμλίνου στην Ουκρανία φέτος.

Στο Twitter, οι αναλυτές υπέθεσαν ότι η ταχύτητα της ανακοίνωσης του νέου γραμματοσήμου υποδηλώνει ότι οι ουκρανικές αρχές προετοιμάζονταν για την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας, ένα σημαντικό έργο κύρους για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιτέθηκε στη γέφυρα, αλλά οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Κριμαία,oukrania, krimaia