Πετρίδης: Μίλησε για γηπεδικό, διαιτησία και επενδυτή

Οι απαντήσεις του προέδρου του ΑΠΟΕΛ στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του νέου προπονητή Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Μίλησε για διαιτησία, γήπεδο, συμβόλαιο νέου προπονητή και άλλα ενδιαφέροντα από την ομάδα του Αρχάγγελου. Κουβέντα έγινε και για... επενδυτή.

Μήνυμα στους ΑΠΟΕΛίστες: «Καμιά φορά αυτό είναι ωραίο...»Ατάκα για Ιβάν ΓιοβάνοβιτςΗ επόμενη κίνηση του Μιλόγεβιτς στον ΑΠΟΕΛ!

«Μέχρι το τέλος του 2023 θα πρέπει να ξεκινήσει η ανέγερση του γηπέδου αν όλα πάνε καλά, δεν το λέω για να δημιουργήσω εντυπώσεις.

Ότι πούμε παρεξηγείται».

«Είμαι εδώ για πρωταθλητισμό και υλοποίηση του ονείρου μου, είμαστε αρκετά προχωρημένοι. Προπονητικό κέντρο είμαστε οι μόνοι που κάναμε και είναι και ξοφλημένο».

«Σε λογικά πλαίσια το συμβόλαιο του Βλάνταν με το πακέτο των συνεργάτων του. Θέλαμε να φέρουμε κάποιον που γνωρίζει την κουλτούρα της Κύπρου, έχει πρωταθλητισμό, Champions League... Τι άλλες προδιαγραφές να είχε δηλαδή... Αν δεν πετύχει πάλι θα φταίω εγώ, αλλά τι να κάνουμε».

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με τη διαιτησία, λάθη γίνονται όμως τα εξόφθαλμα...»

«Στηρίξαμε την προσπάθεια Μάζιτς το καλοκαίρι, φέτος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με πολλά προβλήματα. Απ' όλους υπάρχει αμφισβήτηση, τους καλέσαμε να δούμε τι μπορούν να κάνουν. Αν δεν μπορούν να δώσουν λύσεις, ας πάνε σπίτι τους».

Τα κριτήρια για νέο επενδυτή: «Τα κριτήρια για τον επενδυτή είναι να δεσμευτεί να μην υπάρξει οποιαδήποτε οικονομική προβληματική κατάσταση στα επόμενα χρόνια και ότι χρειάζεται ο ΑΠΟΕΛ να είναι πρόθυμος να συνεισφέρει. Και κατά δεύτερον είναι να διασφαλιστεί η πρωταγωνιστική παρουσία του ΑΠΟΕΛ κάθε χρόνο. Οι άλλες ομάδες ήρθαν και βρήκαν το μπάτζετ μας, βλέπεται τί γίνεται. Πρέπει να διασφαλιστεί και αυτό. Ο ρόλος μου είναι να πάω σπίτι μου να ησυχάσω, κουράστηκα. Μακάρι να βρεθεί ο επενδυτής με τις απαραίτητες προδιαγραφές, όμως πιστεύω ότι μπορώ να κάνω το έκανε και θα συνεχίσω να το κάνω. Μακάρι όμως να έρθει και η λύση».

«Εμείς δεν έχουμε το σεκιούριτι του ΓΣΠ, ούτε τον έλεγχο, η υπόθεση αυτή παίρνει το δρόμο της έρευνας».

Η θέση του ΑΠΟΕΛ για τη διαιτησία: «Κάνουμε τα πάντα που μπορούσαμε, έχει οριστεί έκτακτη ΓΣ το επόμενο Σάββατο, θα εκφράσουμε τις παρατηρήσεις και τα παράπονα μας. Σε κάθε παιχνίδι παρατηρούμε το φόβο να μας δώσουν εκείνα που δικαιούμαστε. Κανονικότατο φάουλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο προχθεσινό δεν δόθηκε. Ούτε καν φάουλ δεν δόθηκε. Είσαστε ευχαριστημένοι με τις αναλύσεις της ομοσπονδίας. Η θέση του ΑΠΟΕΛ όπως ήταν και το καλοκαίρι που δεσμευτήκαμε για ξένους ρεφ σε 2-3 ματς και παράλληλα οι δήθεν νέοι διαιτητές να κάνουν ματς με VAR ξένους για να πάρουν εμπειρίες. Τουλάχιστον στα κρίσιμα θέλω να πιστεύω ότι θα έρχονται ξένοι, περιμένω βελτίωση και από τους Κύπριους και εκείνα που δικαιούται ο ΑΠΟΕΛ να δίνονται χωρίς φόβο. Δεν λέω ότι υπάρχει σκοπιμότητα, ό, τι μπορούμε το κάνουμε».  

Για το χρέος: «Δεν σχολιάζω το οικονομικό, αυτό λέχθηκε στην συνέλευση. Μεγαλώνει το έλλειμα λόγω μη συμμετοχής μας στην Ευρώπη, όμως ο ΑΠΟΕΛ έχει μία παρακαταθήκη σε εγκαταστάσεις και μελλοντικές καταστάσεις. Δεν μπαίνω στο κεφάλαιο γηπέδου. Έχουμε οικονομική στενότητα».

«Και σήμερα όποιος νομίζει ότι μπορεί και να φέρει τον οποιοδήποτε επενδυτή που θα περάσει από τα κριτήρια του ΑΠΟΕΛ, όχι εγώ, οι μέτοχοι. Είναι ευπρόσδεκτος να του δώσουμε και αύριο τα κλειδιά. Να είμαστε σε λειτουργισημη κατάσταση. Όποιος έχει τη διάθεση να έρθει να του δώσουμε τα κλειδιά και εμείς κάνουμε την προσπάθεια να βρούμε τον κάποιον».

«Άψογος χαρακτήρας και συμπεριφορά ο Αυγουστή. Ήρθε και έφυγε κύριος. Δεν έχει να κάνει κάτι το αποδυτήριο με την αγωνιστική πειθαρχία. Υστερούσαμε, πιστέψαμε ότι έπρεπε να γίνει η αλλαγή, σε 5 λεπτά βρήκαμε τη λύση συνεργασίας όπως προνοούσε το συμβόλαιο τους. Η νέα τεχνική ηγεσία τώρα θα πρέπει ν' ανατρέψει την εικόνα μας. Υπολογίσαμε ότι θα μπαίναμε σε όμιλο του Κόνφερενς ώστε να μην είχαμε ελλείψεις στο ρόστερ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, ήμασταν ανέτοιμοι. Είχαμε θέματα φυσικής κατάστασης στο κρίσιμο ματς της Ευρώπης. Δεν το αναλύουμε τώρα λεπτομερώς».

Για θέματα πειθαρχίας: «Υπάρχουν φημολογίες καθημερινά για διάφορα θέματα... Λένε ότι παίρνω και μισθό, προκαλώ να έρθετε να κάνετε έλεγχο. Ακούγονται διάφορα και για συγκεκριμένο παίκτη. Σπάει τα ρολόγια στις προπονήσεις. Για να παίξει 90 λεπτά σημαίνει ότι προπονείται κανονικά κτλ. Ούτε και ένα θέμα πειθαρχίας, το κλίμα είναι άριστο, όπως και οι χαρακτήρες. Δεν θα σχολιάσω τι λέγετε. Βλέπω, κρίνω και αν υπάρξει οτιδήποτε σε παράπτωμα σε εξωγηπεδική ζωή κτλ, να είσαστε βέβαιοι ότι οι ανάλογες τιμωρίες θα γίνουν».

«Σ' ένα κακό αποτέλεσμα όλοι φταίνε, ακόμα και το χορτάρι στον Αρχάγγελο. Για τον α' - β' λόγο όταν χάνουμε φταίει ο Πετρίδης. Πριν 3-4 χρόνια ο ΑΠΟΕΛ αντέχει ένα χρόνο χωρίς Ευρώπη, είναι ο 3ος και αντέχουμε. Είναι ζωντανός οργανισμός και μήνα με μήνα προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα μας. Κουραστήκαμε να το επαναλαμβάνουμε. Ψάχνουμε μία σωστή αξιόπιστη λύση, ανάλογη με την ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Κανένας επενδυτής, αν δεν τον ενδιαφέρει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ».

«Περιμέναμε να μπούμε στους ομίλους, κάναμε μεταγραφές και όλοι έλεγαν τα καλύτερα, δεν τους σπιλώνουμε. Ένας αποκλεισμός στην Ευρώπη φέρνει και αμφισβήτηση, δεν πήραμε κάποια αποτελέσματα που θέλαμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο θέμα ψυχολογίας, με τον κ. Μιλόγεβιτς έμπειρο και καταξιωμένο προπονητή αποδεκτό από όλους, θα δουλέψει άμεσα. Υπάρχει διαφορετικό κλίμα με την αλλαγή, όμως θέλει χρόνο και στήριξη. Το τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι ΑΠΟΕΛίστες είναι μονιασμένοι και στήριξη στην ομάδα. Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια τους. Λάθη έγιναν και γίνονται, μία διοίκηση παλεύει 9 χρονιά θέλουμε μόνο το καλό της ομάδας».

«Το θέμα του γηπέδου δεν είναι απλό. Εξασφαλίστηκε η Γη. Έχουμε συνάντηση αυτή την εβδομάδα με το αρμόδιο Υπουργείο για την κυκλοφοριακή μελέτη που έγινε από εμάς για να εγκριθεί και να μπουν τα σχέδια μέσα. Από εκεί και πέρα είναι η κατάθεση των σχεδίων για την άδεια πολεοδομίας. Δεν θα δεσμευτώ με τον χρόνο. Μόλις μπουν τα σχέδια και είναι όλα εντάξει, σημαίνει πως μέχρι το τέλος του 2023 θα ξεκινήσουν τα έργα, θέλω να πιστεύω».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πετρίδης, Μίλησε,petridis, milise