Διαμαρτύρονται για την έξωση οι χονδρέμποροι – Πορεία στο κέντρο Λευκωσίας

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί οι χονδρέμποροι. Οι χονδρέμποροι θα μαζευτούν στον χώρο του ΓΣΠ γύρω στις 08.30 το πρωί αφού στόχος είναι να μην προκληθεί ταλαιπωρία στον κόσμο. Ακολούθως θα πορευτούν στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας προς την είσοδο της πρωτεύουσας και από τη Λεωφόρο Αθαλάσσας θα καταλήξουν στο Προεδρικό όπου θα σταθμεύσουν φορτηγά έξω από την είσοδο.

Ο λόγος διαμαρτυρίας αφορά την έξωση που υφίστανται από τα κτήρια στα οποία στεγάζονται, στην περιοχή του ΣΟΠΑΖ. Το Δημαρχείο

Λευκωσίας ζητά από τους χονδρέμπορους, μετά από απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να εκκενώσουν τον χώρο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στις 20 Μαρτίου ο Δήμαρχος ενέκρινε τα κτήρια ως ακατάλληλα. Η κήρυξη της επικινδυνότητας τέθηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρία της 7ης Απριλίου 2022.

«Η απόφαση όπως αναφέρει η επιστολή λήφθηκε βάσει σοβαρών βλαβών που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Ο Δήμος δεν θα προχωρήσει στην ανανέωση των αδειών χρήσης υποστατικών στη χονδρική αγορά που έχουν λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και καλεί με την επιστολή σε άμεση εκκένωση των υποστατικών μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2022. Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία, πλην όμως προσδοκούμε στην άμεση ανταπόκριση σας προς διαφύλαξη της ασφάλειας εσάς, των εργαζομένων και των επισκεπτών/πελατών σας».

Από την πλευρά τους οι χονδρέμποροι μιλώντας στο SigmaLive ανέφεραν ότι το Δημαρχείο τους βγάζει έξω γιατί θέλει τον χώρο ενώ παράλληλα δεν τους δίνει τη μελέτη βάσει της οποίας αποφασίστηκε η έξωση.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λευκωσίας ο οποίος είπε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους χονδρέμπορους στην παρουσία και του Υπουργού Εργασίας, Κώστα Καδή. Εκεί λέχθηκε ότι η μελέτη που αφορά τον χώρο θα παρουσιαστεί στους χονδρέμπορους, αφού πρώτα επικαιροποιηθεί. Ο Δήμαρχος μιλώντας στο SigmaLive είπε πως το Δημαρχείο ανέλαβε να βρει εναλλακτικό χώρο, όπως και έκανε.

Το Δημαρχείο ζήτησε μάλιστα και από τον Υπουργό Γεωργίας να διερευνήσει πόρους που θα κάλυπταν τη μεταστέγαση. Αναφορικά με την αξιοποίηση του χώρου ο κ.Γιωρκάτζης είπε πως ο ίδιος προσωπικά είπε στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε αρχές Καλοκαιριού, ότι υπάρχει πρόθεση, στον νέο χώρο να παραχωρηθεί ένας χώρος για να δημιουργηθεί η νέα χονδρική αγορά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαμαρτύρονται, – Πορεία, Λευκωσίας,diamartyrontai, – poreia, lefkosias