Νέα εβδομαδιαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σε 10.633 μετρήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο. Πρόκειται για αύξηση περίπου 26% σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα, ενώ η αύξηση σε κυλιόμενη επταήμερη βάση είναι της τάξης του 31,4%.

Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν στο 24ωρο ήταν πέντε. Σε κυλιόμενη επταήμερη βάση, η αύξηση των θυμάτων είναι τη τάξης του 12,1%.

Σημαντική αύξηση στην τελευταία εβδομάδα έχουν καταγράψει οι νοσηλείες φορέων κορωνοϊού, συγκεκριμένα κατά 39,6%. Συνολικά νοσηλεύονται 1.316 ασθενείς, οι περισσότεροι από τις 30 Απριλίου.

Στο μέτωπο την εμβολιασμών, η πρώτη δόση έχει χορηγηθεί σε

43,1 εκ. πολίτες, δηλαδή στο 81,9% των ενηλίκων και η δεύτερη δόση σε σχεδόν 31,5 εκ. πολίτες, δηλαδή στο 59,7% του ενήλικου πληθυσμού.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού, που εντοπίσθηκε πρώτα στην Ινδία, η ονομαζόμενη Δέλτα, αποτελεί το 20% των κρουσμάτων που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ιρλανδία, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, που χαρακτηρίζουν το γεγονός ως ανησυχητικό.

Οι δείκτες της επιδημίας μειώνονται συνεχώς κατά τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιρλανδία, στην οποία έχουν μερικώς εμβολιασθεί τα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού, ενώ το ένα τρίτο έχουν εμβολιασθεί πλήρως.

Διαβάστε επίσης: 67 νέα κρούσματα στην Κύπρο- Όλες οι πληροφορίες

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
 

Keywords
Τυχαία Θέματα