Ναράνχο: «Αυτό σε τελική ανάλυση είναι το κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή»

Μόλις λίγους μήνες μετά την ένταξή του στο δυναμικό της ΑΕΚ, υπό μορφή δανεισμού από την Τενερίφη, ο Χοσέ Ναράνχο υποχρεώθηκε να ζήσει στην Κύπρο την πρωτόγνωρη για όλο τον κόσμο πραγματικότητα μιας πανδημίας. Στην ισπανόφωνη έκδοση του Eurosport, ο επιθετικός των Λαρνακέων μίλησε για τα μέτρα κατά του κορωνοϊου όσο και για την προγραμματιζόμενη επιστροφή στις προπονήσεις και στη δράση.

Αναλυτικά

η συνέντευξη του Ισπανού άσου:

-Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην Κύπρο είναι μικρότερες απ’ ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πώς εξηγείται;

-Νομίζω ότι μπορεί να οφείλεται στις προειδοποιήσεις, εδώ υπήρξαν πολύ προσεκτικοί. Τα σύνορα έχουν κλείσει, αεροπορικά ταξίδια έχουν απαγορευτεί. Ο περιορισμός της εισόδου ανθρώπων στη χώρα και της εξόδου από αυτήν είχε ευεργετικές συνέπειες.

-Ο έλεγχος των τεστ λέγεται πως έχει αυξηθεί. Υπάρχουν περισσότεροι έλεγχοι απ’ ό,τι μέρες πριν;

-Νομίζω, ναι. Η καμπύλη γίνεται όλο και πιο μικρή, πλησιάζει στο ζενίθ της. Κάθε φορά όλα σταθεροποιούνται λίγο περισσότερο. Στοχεύουν στην παύση των μέτρων στις 30 Απριλίου, ώστε να επιστρέψουμε σιγά-σιγά στη φυσιολογική ζωή. Προφανώς θα υπάρχει μια σειρά περιορισμών, αλλά αντιλαμβάνομαι σε πιο μικρή έκταση απ’ ό,τι στην Ισπανία.

-Εκτιμάς ότι θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος;

-Από τα νέα που μαθαίνω και απ’ όσα φτάνουν σε μένα, εδώ οι ιθύνοντες είναι αισιόδοξοι. Σχεδιάζουμε να αρχίσουμε προπονήσεις στις 4 Μαΐου. Αν όλα πάνε όπως έχουν κυλήσει μέχρι τώρα, ελπίζουμε ότι σε δύο εβδομάδες από τώρα όλα θα είναι πιο καλά.

-Προτείνουν να μένεις σπίτι, αλλά μπορείς να πας για τρέξιμο, αν το εγκρίνει η κυβέρνηση, σωστά;

-Ναι, στέλνω μήνυμα και μου δίνουν άδεια για 1-2 ώρες το πολύ. Σε αφήνουν να γυμνάζεσαι, να πας στο φαρμακείο, στην υπεραγορά. Τα βασικά. Αλλά έχουμε λιγότερους περιορισμούς απ’ ό,τι στην Ισπανία.

-Η διακοπή στην Κύπρο ήλθε αμέσως μετά την έναρξη των πλέι οφ, η ΑΕΚ είναι πέμπτη, πέντε βαθμούς μακριά από τη θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ήταν καλό το διάλειμμα σε αυτή τη φάση;

-Νομίζω ότι ήμασταν σε καλή κατάσταση. Ιδίως σε ό,τι με αφορά, καθώς είχα επιστρέψει από τραυματισμό που μου είχε στοιχίσει 3-4 παιχνίδια. Τη στιγμή της διακοπής είχα αρχίσει να έχω σταθερότητα, να παίζω παιχνίδια. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά πάντα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με προοπτική και αυτό το διάλειμμα θα μας δώσει την ευκαιρία να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση, ώστε με την επιστροφή στη δράση να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε την έξοδο στην Ευρώπη.

-Υπάρχουν πολλοί Ισπανοί στην ΑΕΚ, αλλά και στους ανταγωνιστές της. Πώς εξηγείται;

-Είναι ανταγωνιστικό το  πρωτάθλημα. Είναι αρκετά ελκυστικό, μολονότι προφανώς είναι υποδεέστερο του ισπανικού. Στην ΑΕΚ, για παράδειγμα, παλεύουν πάντα για το πρωτάθλημα ή την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτό σε τελική ανάλυση είναι κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή, αφού πάντα ονειρεύεται την Ευρώπη.

-Οι προπονήσεις γίνονται στα ισπανικά ή στα αγγλικά;

-Στα αγγλικά. Στο κάτω-κάτω δεν είμαστε στην Ισπανία και για εκπαιδευτικούς λόγους μιλάμε στα αγγλικά. Ο προπονητής μιλά σε όλους στα αγγλικά. Προφανώς, αν κάποιος δεν καταλαβαίνει απόλυτα, υπάρχει βοήθεια.

-Είσαι σε επαφή με τους υπόλοιπους Ισπανούς; Πώς είναι;

-Μιλάμε καθημερινά, κάνουμε προπονήσεις μέσω βιντεοκλήσης τρεις φορές την εβδομάδα. Γνωρίζουμε την κατάσταση, διαρκώς ανταλλάσσουμε μηνύματα και μιλάμε. Είναι όλοι αισιόδοξοι, όπως κι εγώ, μένουν σπίτι γιατί αυτό πρέπει και δουλεύουν εκεί όσο μπορούν, ώστε στην επανάνερξη της σεζόν να είμαστε όσο πιο δυνατοί γίνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα