Προτάσεις για να διακοσμήσεις το σπίτι το Πάσχα

Το Πάσχα είναι πλέον πολύ κοντά και ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου και να το διακοσμήσεις με πασχαλινά στοιχεία. Εξάλλου, η πασχαλινή διακόσμηση θα σε βοηθήσει να μπεις σε πασχαλινό κλίμα, κάτι που φέτος είναι λίγο πιο δύσκολο.

-Διακόσμησε το τραπέζι με ένα πρωτότυπο runner από αυγά

Ένα πρωτότυπο διακοσμητικό που μπορείς να βάλεις στο πασχαλινό σου τραπέζι και να εντυπωσιάσεις είναι ένα runner

με πασχαλινά αυγά. Αυτό που χρειάζεσαι απλά είναι μερικές χάρτινες αυγοθήκες, τοποθετώντας τη μια δίπλα στην άλλη κατά μήκος του τραπεζιού και βάζοντας μέσα τα βαμμένα σου αυγά. Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα προτίμησε αυγά σε διαφορετικά χρώματα κι όχι μόνο κόκκινα.

- Κρέμασε αυγουλάκια από φυτά ή κλαδιά

Σίγουρα στο σπίτι σου θα έχεις μερικά φυτά ή έστω μερικά κλαδιά σε βάζα. Για να ανανεώσεις την εμφάνιση τους αρκεί να κρεμάσεις από αυτά μερικά ψεύτικα αυγουλάκια. Έτσι, με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο θα κάνεις τα φυτά σου πασχαλινά!

-Γέμισε τα βάζα σου με καρότα

Το καρότο δεν είναι απλά ένα τέλειο λαχανικό αλλά μπορεί να λειτουργήσει τέλεια σαν διακοσμητικό στοιχείο. Φέτος το Πάσχα λοιπόν μπορείς να γεμίσεις τα βάζα σου με μερικά καρότα, με τα φύλλα τους να προεξέχουν και ολοκλήρωσε τη διακόσμηση με μερικά άλλα λουλούδια. Με τον τρόπο αυτό θα δώσεις χρώμα στο βάζο σου με πολύ πρωτότυπο τρόπο!

- Φτιάξε πασχαλινά βάζα

Μια ιδέα που θα αρέσει πολύ στα παιδιά είναι να φτιάξετε παρέα μερικά πασχαλινά βάζα, τα οποία θα γεμίσετε με νόστιμα σοκολατένια πασχαλινά αυγά. Για να τα φτιάξεις χρειάζεσαι μερικά διάφανα βάζα στα οποία θα τοποθετήσεις αυτάκια κουνελιού που μπορεί να σου έχουν περισσέψει από τις απόκριες. Σίγουρα είναι μια καλή ιδέα για να διακοσμήσεις την κουζίνα ή ακόμα και το σαλόνι σου.

-Διακόσμησε τα καλάθια με λουλούδια

Το Πάσχα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την άνοιξη, άρα και με τα λουλούδια! Τοποθέτησε λοιπόν τα πασχαλινά σου αυγά σε ένα όμορφο, λουλουδένιο καλαθάκι, το οποίο είτε θα το αγοράσεις έτοιμο, είτε θα το φτιάξεις μόνος σου στερεώνοντας ψεύτικα άνθη σε ένα ψάθινο καλάθι.

-Γέμισε τις πιατέλες με φωλιές πουλιών

Μια απλή ιδέα για να διακοσμήσεις τις πιατέλες ή τις τουρτιέρες που μπορεί να έχεις είναι να τοποθετήσεις μέσα σε αυτά φωλιές με αυγουλάκια. Αν δεν έχεις μια έτοιμη φωλιά από προηγούμενες χρονιές μπορείς να τη φτιάξεις από σπάγκο ή από ένα σκληρό, καφέ χαρτόνι. Μέσα στη φωλιά λοιπόν τοποθέτησε τα αυγά σου κι έτσι θα κάνεις πασχαλινές τις πιατέλες σου.

Πηγή: exypnes-idees.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα