Στους 103 οι νεκροί στην Ελλάδα-Η άνιση μάχη με τον φονικό ιό και οι νικητές των ΜΕΘ-Οι έρευνες (video)

13:26 16/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μάχη με τον κορονοϊό στη χώρα μας, την ώρα που μας χωρίζουν μόλις δύο 24ωρα από την Ανάσταση και το Πάσχα. Επί ποδός οι αρχές φέτος, όχι για να διευκολύνουν αλλά για μην επιτρέψουν τις μετακινήσεις σε πόλεις, χωριά και νησιά. Η αστυνομία δίνει τον δικό της αγώνα, προκειμένου να αποφευχθούν συγκεντρώσεις πολιτών σε αυλές, πιλοτές και ταράτσες. Χθες μία ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τον κορονοϊό. Πρόκειται για μια 57χρονη

η οποία νοσηλεύονταν με υποκείμενα νοσήματα σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 103.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν την άνιση μάχη με τον φονικό ιό. Η χαρά των «ηρώων» της πρώτης γραμμής  είναι απερίγραπτη όταν ασθενείς βγαίνουν νικητές από τις ΜΕΘ. Η συγκίνηση των στιγμών τεράστια. Οι εικόνες με τους ανθρώπους που δίνουν σκληρή μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, όπως τις κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», είναι συγκλονιστικές.

Η ΕΡΤ στο «Σωτηρία»:Η συγκίνηση ασθενούς που «γλίτωσε»- Η ευχή των γιατρών (video)

Τα πρόσωπα των γιατρών κάτω από τις μάσκες γελούν με το πρώτο εξιτήριο από τη ΜΕΘ Λατσείου ασθενούς με SARS-CoV2.

Τα πρόσωπα χαμογελούν κάτω από τις μάσκες!Πρώτο εξιτήριο από τη ΜΕΘ Λατσείου ασθενούς με SARS-CoV2.Από τις 20/3/2020…

Δημοσιεύτηκε από Ioannis Koutsodimitropoulos στις Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Είκοσι εννέα ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ

Ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 22 νέα κρούσματα. Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 2192, εκ των οποίων το 56,4% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα, 559 (25,5%) σχετίζονται με ταξιδιώτες και 899 με ήδη γνωστό κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 72 με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα