«Μυστήριο» τροχαίο: «Αν υπάρχει μαρτυρία στοιχείων να σταλεί»

Καλεσμένος στο Πρωτοσέλιδο ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου νεαρού Ανδρέα Λοΐζου ο οποίος σκοτώθηκε μετά από τροχαίο το 2012, Αντώνης Δημητρίου, μίλησε για την πορεία της έρευνας μετά από την συνάντηση του με τον αρχηγό της Αστυνομίας.

Αρχικά, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Δημητρίου, ανέφερε πως ο τρόπος με τον οποίο επανήλθε το θέμα στο φως της δημοσιότητας, δηλαδή μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενόχλησε την οικογένειας καθώς αφήνονταν υπονοούμενα για την οικογένεια και ήταν πολύ λυπηρό.

Στη συνέχεια,

δήλωσε πως μετά την συνάντηση του με τον αρχηγό της Αστυνομίας φαίνεται ότι θα γίνουν προσπάθειες για κάποια δεδομένα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγινα στον παρελθόν, όπως για αμέλεια εκ μέρους τουλάχιστον του ατόμου που επέφερε το θάνατο, εννοώντας αυτού που χτύπησε το νεαρό.

Από την πλευρά του ανέφερε πως  «κάποια στιγμή απελπίζεσαι και εμείς οι δικηγόροι κάναμε την θανατική ανάκριση που δυστυχώς στην Κύπρο δεν είναι πανάκεια η θανατική ανάκριση γίνεται από ένα δικαστή και οι ανακρίσεις γίνονται από την αστυνομία. Ο θανατικός ανακριτής δεν είναι ανακριτής, ούτε καν να διώξει δεν μπορεί. Κάνει κάποια ευρήματα, τίποτε άλλο».

Απαντώντας στην ερώτηση τι πήγε λάθος τότε όταν έγινε το τροχαίο, είπε ότι «κάποιες φορές γίνονται ελλείπεις έρευνες. Η Νομική Υπηρεσία τότε αποφάσισε πως δεν θα έπρεπε να γινόταν να διωχθεί ούτε ο οδηγός που επέφερε το θάνατο μετά από εισήγηση του ανακριτή».

Ο δικηγόρος έκανε έκκληση πως αν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία, στοιχείο από οποιονδήποτε που μπορεί να βοηθήσει την υπόθεση, ας σταλεί οπουδήποτε έχει εμπιστοσύνη.

Τέλος, ο Δημητρίου δήλωσε πως, το γεγονός ότι κληθήκαμε από την ηγεσία της Αστυνομίας είναι θετικό, από την άλλη μετά από τόσα χρόνια διερωτώμαι.

Δείτε το απόσπασμα:

Για το θέμα του μυστήριου τροχαίου μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει ξανά η υπόθεση του «μυστήριου» τροχαίου – Κάλεσμα για στοιχεία

Υπ. Δικαιοσύνης για μυστήριο τροχαίο: Από άλλη ομάδα αστυνομικών η επανεξέταση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μυστήριο #45Δικηγόρος,mystirio #45dikigoros