Τηλεφωνική επικοινωνία Μάριου Καρογιάν και του Προέδρου «Renew Europe» του EΚ

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μάριου Καρογιάν, και του Προέδρου της Πολιτικής Ομάδας «Renew Europe» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γάλλου Ευρωβουλευτή Στεφάν Σεζουρνέ, πραγματοποιήθηκε ψες.

Ενόψει της σημερινής συνάντησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον κ. Σεζουρνέ στις Βρυξέλλες, ο κ. Καρογιάν είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις της Παράταξης μας για το Κυπριακό και να παρουσιάσει τις δικές μας πρωτοβουλίες, προς ενίσχυση της πρότασης του Προέδρου

της Κυπριακής Δημοκρατίας, για πιο ενεργή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρόεδρος Καρογιάν καταδίκασε την παράνομη επίσκεψη Ερτογάν στα κατεχόμενα και επανέλαβε ότι οι απαράδεκτη θέση για λύση δύο κρατών πρέπει να τύχει σταθερής αντίδρασης και απόρριψης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Περαιτέρω, ο κ. Καρογιάν ανέπτυξε στον ομόλογο του τα θέματα της μετανάστευσης και των επερχόμενων Ευρωεκλογών και ανταλλάχθηκαν ιδέες και εισηγήσεις για στενότερη συνεργασία, κάτω από την ομπρέλα του ALDE, της συμμαχίας Φιλελευθέρων Δημοκρατών, στην οποία συμμετέχουμε αμφότεροι. Συζητήθηκαν, τέλος, θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος για την Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα ενέργειας και την ανάγκη συμπερίληψης της Κύπρου στη διαδικασία ενεργειακής αυτονόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία απεύθυνε πρόσκληση στον κ. Σεζουρνέ για επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του «Renew Europe» στην Κύπρο, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, όπως εντατικοποιηθεί η επικοινωνία και ο διάλογος μεταξύ των δύο πολιτικών οργανισμών, σε διάφορα επίπεδα, με στόχο μεταξύ άλλων να διασυνδεθούν οι ενέργειες και οι κοινοβουλευτικές προσπάθειες μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Κυπριακής Βουλής.

Ο κ. Καρογιάν δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον του Γάλλου Ευρωβουλευτή και της πολιτικής του ομάδας για το Κυπριακό και την ετοιμότητα τους να ενισχύσουν ποικιλοτρόπως την προσπάθεια της χώρας μας, για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τηλεφωνική, Μάριου Καρογιάν, Προέδρου Renew Europe,tilefoniki, mariou karogian, proedrou Renew Europe