Μυστικό έγγραφο της ΕΕ «καίει» την Τουρκία για το πλοίο που έλεγξαν Γερμανοί

Το τουρκικό πλοίο, το οποίο έλεγξαν Γερμανοί στρατιώτες στη Μεσόγειο τις προηγούμενες μέρες, ήταν  ύποπτο εδώ και καιρό ότι χρησιμοποιείται για παράνομες παραδόσεις όπλων στη Λιβύη, αποκαλύπτει μυστικό έγγραφο της Ε.Ε, σύμφωνα με την γερμανική Welt.

Διαβάστε επίσης: Ύποπτο τουρκικό πλοίο αρνήθηκε έλεγχο από γερμανική φρεγάτα σε Λιβύη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το συγκεκριμένο

έγγραφο της ΕΕ που είναι διαθέσιμο στη γερμανική Υπηρεσία Τύπου. Μετά από αυτό, το τουρκικό πλοίο έχει ήδη καταγραφεί σε ειδική έκθεση του ΟΗΕ. Η επιθεώρηση του τουρκικού εμπορευματοκιβωτίου από το Bundeswehr πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο πλαίσιο της επιχείρησης Irini" της Ε.Ε. Η κυβέρνηση στην Άγκυρα μίλησε για παράνομη επιχείρηση και μη εξουσιοδοτημένη χρήση βίας. Από την άλλη πλευρά, οι διοικητές της αποστολής δήλωσαν ότι υπάρχουν λόγοι να πιστεύουν ότι το ελεγχόμενο πλοίο ενδέχεται να παραβιάζει το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη. Εξακολουθεί να μην είναι σαφές εάν ο μεταφορέας είχε όπλα ή άλλα απαγορευμένα εμπορεύματα. 

 

Οι Γερμανοί στρατιώτες προχώρησαν με πολύ επαγγελματικό τρόπο και επιθεώρησαν το πλοίο σύμφωνα με διεθνώς συμφωνημένες και τυπικές διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

 

Την ίδια ώρα η  εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την απόπειρα νηοψίας στο τουρκικό πλοίο από τη γερμανική φρεγάτα στα ανοιχτά της Λιβύης στις αρχές της βδομάδας. Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση της τουρκικής εισαγγελίας, «ξεκίνησε ανάκριση για την έρευνα κατά παράβαση της διεθνούς διαδικασίας, που διεξήχθη στο εμπορικό σκάφος υπό τουρκική σημαία Roseline-Α, το οποίο έπλεε στην ανοιχτή θάλασσα στις 22/11/2020, παρόλο που δεν είχε δοθεί άδεια έρευνας από το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας».


Διαβάστε επίσης: Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαμαρτυρία για έρευνα γερμανικής φρεγάτας σε τουρκικό πλοίο

Keywords
Τυχαία Θέματα