Αστυνομία: Υπενθύμιση απαγόρευσης μαζικών εκδηλώσεων σύμφωνα με το διάταγμα

Η Αστυνομία Κύπρου υπενθυμίζει τις πρόνοιες του διατάγματος (Αρ. 54) 2020, του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη 17 Νοεμβρίου στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και καλεί το κοινό να επιδείξει υπευθυνότητα και πιστή εφαρμογή του.

Το διάταγμα, το οποίο τέθηκε σε άμεση εφαρμογή, προνοεί την απαγόρευση των μαζικών εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, παρελάσεων, συναυλιών, υπαίθριων πανηγυριών και φεστιβάλ σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ής Νοεμβρίου,

2020.

Η Αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους για την πιστή εφαρμογή των διαταγμάτων. Όσα πρόσωπα εντοπίζονται να παραβιάζουν τα σχετικά διατάγματα ή να προβαίνουν σε ενέργειες που πιθανόν να υποκινούν άλλα πρόσωπα να παραβιάσουν τα διατάγματα ή να διαπράξουν αδικήματα, θα καταγγέλλονται ή θα καταχωρείται ποινική υπόθεση εναντίον τους ενώπιον Δικαστηρίου.

H απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων προέκυψε από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τη ραγδαία αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων και την αδήριτη ανάγκη ανακοπής της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Είναι αναγκαία η πιστή εφαρμογή και συμμόρφωση προς τα διατάγματα και τις συστάσεις των ειδικών, ώστε να επιτύχουμε τον περιορισμό της διασποράς του ιού στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα