Μόσχα: Νόμος για αμνηστία σε ρωσικά κεφάλαια εκτός Ρωσίας

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τη Δευτέρα σε νόμο την παραχώρηση αμνηστίας για όσους διατηρούν παράνομα κεφάλαια εκτός χώρας, ελπίζοντας έτσι να αντιμετωπιστεί την φυγή κεφαλαίων που συνέβαλε στην οικονομική κρίση στην Ρωσία.

Ο νόμος, όπως δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης, απαλλάσσει από ποινική δίωξη τους Ρώσους, που φέτος έχουν δηλώσει περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα, μετοχές ή τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό ενώ προηγουμένως τα έκρυβαν από τις αρχές.

Ο νόμος έχει ως στόχο να "δημιουργήσει τη νομική βάση για την επιστροφή στην οικονομία μας περιουσιακών στοιχείων που κρύβονται στην σκιά”, δήλωσε το Μάρτιο ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Τα περιουσιακά στοιχεία δεν είναι ανάγκη να επαναπατριστούν, αλλά να επανεγραφούν σε χώρες που δεν αποτελούν φορολογικούς παραδείσους, πρόσθεσε.

Η αμνηστία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον κ. Πούτιν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν το ρούβλι είχε χάσει μέρος της αξίας του λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου και των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Η οικονομική κρίση ενέτεινε το μακροχρόνιο πρόβλημα της Ρωσίας που είναι η φυγή κεφαλαίων, τα οποία πέρσι ανήλθαν στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα