Aνόρθωση: Ο τεχνικός διευθυντής και ο προγραμματισμός

Σαφώς ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης έχει αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να τρέξει τον προγραμματισμό της ομάδας για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Σε συνεργασία πάντα με τον Αντρέ Πάους ο οποίος θα έχει περισσότερες αρμοδιότητες φέτος θα έχουν την ευθύνη της στελέχωσης της ομάδας ώστε στο νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την 1η Ιουλίου ξεκινά η προετοιμασία της «Κυρίας» με τις εργομετρικές εξετάσεις και στις 6η Ιουλίου θα αρχίσουν οι προπονήσεις. Δεν αναμένεται με την έναρξη της προετοιμασίας

να είχε κλείσει ο προγραμματισμός και αυτό γιατί υπάρχουν αρκετά θέματα.

Κεφάλαιο τερματοφύλακες

Την δεδομένη χρονική στιγμή η Ανόρθωση έχει δυο τερματοφύλακες με τους οποίους διατηρεί συμβόλαια. Τους Βέγκα και Βαλβέρδε. Ο πρώτος είναι στα πλάνα του Πάους ο δεύτερος όχι άλλωστε γι` αυτό δόθηκε δανεικός τον Ιανουάριο στον Εθνικό. Το συμβόλαιο του Γαβριήλ Κωνσταντίνου ολοκληρώθηκε και φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση να ανανεωθεί.

Το μεγάλο κεφάλαιο για την θέση αυτή είναι ο Καμίνσκι. Τα δεδομένα είναι γνωστά με την Ανόρθωση να περιμένει την απόφαση της Άντερλεχτ. Κεφάλαιο που επηρεάζει τον προγραμματισμό γιατί όπως είναι λογικό αν δεν δοθεί δανεικός τότε η «Κυρία» θα κινηθεί για την απόκτηση τερματοφύλακα.

Κεφάλαιο αμυντικοί

Με τον Τζέισον Δημητρίου η Ανόρθωση έχει το δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο. Ωστόσο του έγινε πρόταση με μειωμένες απολαβές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή να μην έχει δώσει ακόμα την απάντηση. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο η συνεργασία Ανόρθωσης – Δημητρίου δεν συνεχιστεί τότε η ενίσχυση τουλάχιστον με έναν ποδοσφαιριστή θεωρείται δεδομένη. Το συμβόλαιο του Άντιτς έχει τελειώσει και δεν ανανεώνεται ενώ επιστρέφει ο Λοϊζίδης από τον δανεισμό του από την Ν.Σαλαμίνα.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας οι επιλογές είναι ο Νούχου και ο Λαϊφης με τον δεύτερο πολύ σπάνια να αγωνίζεται στην θέση αυτή.

Στο κέντρο της άμυνας τα συμβόλαια που διατηρούνται και την νέα χρονιά είναι του Χόλγκερσον, Λαϊφη και Οικονόμου. Έληξαν τα συμβόλαια του Σεραν Πόλο και Μάκου.

Σίγουρα θα κινηθεί για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού με την προϋπόθεση να μπορεί να αγωνίζεται και στα άκρα της άμυνας.

Κεφάλαιο μέσοι

Στην γραμμή αυτή η Ανόρθωση παρουσιάζει αρκετές επιλογές. Στον άξονα υπάρχουν οι Μαϊσουράτζε, Αρμπουτζάνια, Μαραγκός, Αδάμος Ανδρέου, Γκονζάλο Γκαρσία ενώ επιστρέφει από δανεισμό και ο Θεοδώρου ο οποίος όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Το ερώτημα για τον άξονα είναι τι θα γίνει με τον Γκαρσία. Πρόθεση της διοίκησης είναι η απόκτηση ενός επιτελικού μέσου. Δεξιά στο φτερό της μεσαίας γραμμής είναι ο Κάλβο, ο Μακρής, ο Φύτος Κυριάκου και ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου. Στο αριστερό φτερό είναι ο Αβραάμ, θέση στην οποία σίγουρα θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής.

Κεφάλαιο επιθετικοί

Ένας καθαρόαιμος υπάρχει στο δυναμικό της Ανόρθωσης και αυτός άγνωστο είναι αν θα φοράει την φανέλα της ομάδας την νέα χρονιά. Ο Ίσμαελ Γκονσάλβες έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο όμως δεν επιθυμεί την επιστροφή του στην Κύπρο. Ακόμα και να παραμείνει η Ανόρθωση θα κινηθεί για την απόκτηση επιθετικού. Σε αντίθετη περίπτωση θα πάει για δυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα