Μόνο κατόπιν ραντεβού θα εξυπηρετούν οι Δήμοι Στροβόλου και Αγλαντζιάς

Μόνο κατόπιν ραντεβού, το οποίο θα διευθετείται τηλεφωνικά εκ των προτέρων, θα εξυπηρετούν οι Δήμοι Στροβόλου και Αγλαντζιάς, οι οποίοι καλούν το κοινό να λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τα τηρεί τα μέτρα προστασίας και να ακολουθεί τις οδηγίες και τις αποφάσεις του Κράτους.



Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση, ο Δήμος Αγλαντζιάς αναφέρει ότι από τις 10 μέχρι τις 31 Μαΐου 2021 η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο για επείγοντα περιστατικά

στα οποία απαιτείται φυσική παρουσία και μόνο κατόπιν διευθέτησης ραντεβού, τα οποία θα διευθετούνται με επικοινωνία στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου τηλ. 77778100 ή ηλεκτρονικά mail@aglantzia.org.cy.

Αναφέρει ότι το Ταμείο του Δήμου, στα πλαίσια των μέτρων, δεν θα εξυπηρετεί το κοινό το οποίο προτρέπεται να προβαίνει σε εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.aglantzia.org.cy και προσθέτει ότι πέραν τούτου, αν οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξοφλήσει οποιαδήποτε οφειλή προς το Δήμο χωρίς τιμολόγιο θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αρμόδια Υπηρεσία για τις λεπτομέρειες.

Αναφέρει επίσης ότι το πρατήριο της «Αίγλης» στην οδό Μάρκου Δράκου 24 δεν θα εξυπηρετεί το κοινό, η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα εξυπηρετεί το κοινό μετά από διευθέτηση ραντεβού, τηλ. 22462143 ή ηλεκτρονικά library@aglantzia.org.cy, ενώ το Δημοτικό Κολυμβητήριο λειτουργεί για σκοπούς άθλησης, μόνο, στη βάση του ισχύοντος Πρωτοκόλλου.

Επιπλέον, ο Δήμος Αγλαντζιάς αναφέρει ότι πολιτικοί Γάμοι τελούνται με την παρουσία τεσσάρων ατόμων μόνο, ενώ για υποβολή αιτήσεων για έκδοση αδειών οικοδομής, διαίρεσης γης, διαίρεσης οικοδομών και πιστοποιητικών έγκρισης, καθώς και άλλης αλληλογραφίας, οι ενδιαφερόμενοι να τοποθετούν τα σχετικά έγγραφα σε κλειστούς φακέλους στο κιβώτιο που βρίσκεται στην είσοδο των Γραφείων του Δήμου.

Προσθέτει ότι παραμένει η αναστολή λειτουργίας παιδότοπων μέχρι και τις 16 Μαΐου 2021. Από τις 17 Μαΐου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία των παιδότοπων στη βάση Πρωτοκόλλου.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση ο Δήμος Στροβόλου προτρέπει το κοινό από τη Δεύτερα 10 Μαΐου 2021 και  μέχρι και την Κυριακή 30 Μαΐου  2021, να επιλέγει την τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο τηλ. 22470470 ή την διαδικτυακή μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.strovolos.org.cy.

Αναφέρει ότι το Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών και το Ταμείο θα εξυπηρετούν το κοινό χωρίς ραντεβού, αλλά συστήνει την διευθέτηση τυχόν οφειλών διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας ή αποστέλλοντας προσωπική ή ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση Δήμος Στροβόλου.

Επίσης, ο Δήμος Στροβόλου αναφέρει ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει ως δανειστική, κατόπιν ραντεβού, το οποίο θα διευθετείται τηλεφωνικά εκ των προτέρων στο τηλ. 22311534 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο library@strovolos.org.cy.

Όσον αφορά το Δημοτικό Θέατρο, ο Δήμος αναφέρει ότι θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που αφορούν τη λειτουργία κλειστών θεάτρων και τονίζει ότι για να επιτραπεί η είσοδος στα πιο πάνω υποστατικά θα πρέπει να ισχύει μια από τις πιο κάτω προϋποθέσεις και  τα άτομα να κατέχουν σχετικό αποδεικτικό στοιχείο που είναι ο εμβολιασμός με τουλάχιστον μία δόση και να έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων, ή να έχουν νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, ή να έχουν αρνητικό τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ωρών.

Αναφορικά με το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, ο Δήμος Στροβόλου αναφέρει ότι θα λειτουργούν τα γήπεδα τένις και ο στίβος μόνο κατόπιν διευθέτησης κράτησης, ενώ για να επιτραπεί η είσοδος στις υποδομές του Αθλητικού Κέντρου σε άτομα άνω των 12 ετών, όπως αναφέρει, θα πρέπει να ισχύει μια από τις πιο κάτω προϋποθέσεις και τα άτομα να κατέχουν σχετικό αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση ελέγχου από αρμόδιο επιθεωρητή ή αστυνομικό.

Τα αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τον Δήμο Στροβόλου, είναι αρνητικό τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 7 ημερών, ή εμβολιασμός με τουλάχιστον μία δόση και να έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων, ή να έχουν νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα