Μνημείο διαφθοράς το Τμ.Αναδασμού-Σκάνδαλα και πλιάτσικο

Μνημείο συστημικής διαφθοράς το Τμήμα Αναδασμού, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη. Σκάνδαλα και πλιάτσικο στο εν λόγω Τμήμα, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής βρέθηκαν Υπουργός Εσωτερικών και Γενικός Ελεγκτής, αναλύοντας σχετική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2015.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, "Στο Τμήμα Αναδασμού διατηρούνται υποθέσεις εδώ και 20 χρόνια,

ενώ θα χρειαστούν και άλλα χρόνια μέχρι την πλήρη διεκπεραίωσή τους. Δεν μπορούμε να συντηρούμε βασίλεια και διευθυντικές θέσεις, ανέφερε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι έχει ήδη ληφθεί πολιτική απόφαση όπως το Τμήμα Αναδασμού ενσωματωθεί στο Τμήμα Κτηματολογίου.

Ο Γενικός Ελεγκτής, με τη σειρά του, ανέφερε σχετικά: "Έπεσα από τα σύννεφα. Στο Τμήμα Αναδασμού υπάρχουν σκάνδαλα και πλιάτσικο. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου η κρατική γη, μέχρι και σε ποσοστό 50% σε συγκεκριμένα σχέδια αναδασμού, ανήκε σε ιδιώτες οι οποίοι πλούτιζαν.

Συνέχισε λέγοντας ότι συνεχώς αποστέλλονται υποθέσεις στον Γενικό Εισαγγελέα για ποινικές έρευνες.

Ο Γενικός Ελεγκτής παρατήρησε επίσης πρόβλημα σε αρκετές περιπτώσεις με τις μεταφράσεις πιστοποιητικών και εγγράφων δημοσίου. Όπως ανέφερε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, γίνονται μεταφράσεις από ιδιώτες και σφράγισμα από το δημόσιο, χωρίς κανένα έλεγχο για την ακρίβεια της μετάφρασης.

Από πλευράς του, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ενημέρωσε ότι ετοιμάζει νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί ενώπιον της Βουλής, για την καθιέρωση ορκωτών μεταφραστών, μεταφραστών δηλαδή που θα έχουν νομική ευθύνη για τις μεταφράσεις τους.

Ο Γενικός Ελεγκτής έκανε επίσης λόγο για παρανομίες σε κοινότητες και χωριά, και κάλεσε Κυβέρνηση και Βουλή να προχωρήσουν άμεσα σε μεταρρύθμιση. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "είναι δύσκολο να γνωρίζουν νόμους και κανόνες οι κοινοτικές αρχές και πολλές φορές δεν αντιλαμβάνονται ότι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε ότι τα πολεοδομικά κίνητρα που δόθηκαν εκτάκτως μετά την κρίση, θα λάβουν μόνιμο χαρακτήρα, καθώς κρίθηκαν εκ του αποτελέσματος ως άκρως αποτελεσματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα