Μητσοτάκης: Υπέρ εκχώρησης υπηρεσιών δημοσίου

Υπέρ της εκχώρησης δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, τάχθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρο Φέσσα, στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας, ο δρόμος προς την Ανάπτυξη», που οργάνωσε ο ΣΕΒ.

Ο κ. Μητσοτάκης για να τεκμηριώσει τη θέση του αυτή ανέφερε πολλά παραδείγματα, από τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία

μπορεί να εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα για απελευθέρωση ανθρώπων και πόρων, την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία του συστήματος εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων, έως την καθαριότητα και τη φύλαξη των σχολείων, οι οποίες μπορούν να δοθούν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι σχέσεις του Δημοσίου με τους πολίτες, με την έκδοση του ψηφιακού αριθμού, που θα ακολουθεί τον πολίτη από τη στιγμή που γεννιέται και σε όλη του τη ζωή, και της ψηφιακής ταυτότητας, και τάχθηκε υπέρ της διά βίου μάθησης και της ψηφιακής κατάρτισης.

Επίσης, είπε: «Εγώ δεν ξεκίνησα για να γίνω πολιτικός και δεν φιλοδοξώ να μείνω. Μετά την πολιτική υπάρχει και μία άλλη ζωή».

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα