Μήνυμα Τσαβούσογλου για Τ/κ ιδρυτή των Γκρίζων Λύκων:«H θέση του στα ουράνια»

Τον Τ/κ  ιδρυτή των Γκρίζων Λύκων Alparslan Türkeş  επέλεξε να μνημονεύσει σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών  Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή την συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατό του.

«Τιμούμε με έλεος και σεβασμό τον ιδρυτικό Πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Alparslan Türkeş, τον ηγέτη του εθνικιστικού κινήματος. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη η ψυχή του και η θέση του στα ουράνια», έγραψε στο twitter o Τσαβούσογλου.

Milliyetçi Hareket Partisi kurucu Genel Başkanı, ülkücü hareketin lideri Alparslan

Türkeş’i rahmet ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. pic.twitter.com/bVsojiLbsD

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) April 4, 2023

Μήνυμα Μπαχτσελί

 Μήνυμα έστειλε χθες και ο νυν αρχηγός του κόμματος των Γκρίζων Λύκων MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στην 26η επέτειο του θανάτου του, ο αείμνηστος Αρχηγός μας Alparslan Türkeş Bey, οι αγαπητοί μας μάρτυρες, οι σεβαστοί πρόγονοί μας πέθαναν με αγάπη για την πατρίδα και το έθνος σε όλη την ιστορία. Τιμώ για άλλη μια φορά τη μνήμη των ιδανικών μας φίλων που έχασαν τη ζωή τους για αυτές τις αξίες με τα συναισθήματα του ελέους, και της ευγνωμοσύνης μου. Η θέση τους είναι στον Παράδεισο και οι ψυχές τους αναπαύονται εν ειρήνη.

To tweet των Γκρίζων Λύκων 

Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i vefatının 26. yıl dönümünde rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz.
Aziz ruhu şâd, mekanı cennet olsun. pic.twitter.com/siVg0WnVWp

— Ülkü Ocakları (@Ulku_Ocaklari) April 4, 2023

  «O γιατρός σας θα είναι Τούρκος και το φάρμακό σας θα είναι το Ισλάμ».

  Υπενθυμίζεται ότι ο Συνταγματάρχης Alparslan Türkeş ήταν  Ιδρυτής των Γκρίζων Λύκων και αξιωματικός του Τουρκικού Στρατού, Συνταγματάρχης.  Οι Γκρίζοι Λύκοι αποτέλεσαν τη παραστρατιωτική πτέρυγα του κόμματός του, MHP. Η κατήχησή και η εκπαίδευσή τους γινόταν σε δεκάδες στρατόπεδα σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η Σημερινή, ιδεολογικά κάνουν μια μίξη τουρανικού αποκρυφισμού και οθωμανικού ισλαμισμού, είναι αντικομμουνιστές, ανθέλληνες, αντιαρμένιοι και αντισημίτες και θεωρούν εχθρούς τους τις μειονότητες στη χώρα, όπως τους Κούρδους και τους Αλεβίτες. Ένα από τα συνθήματά τους είναι «ο γιατρός σας θα είναι Τούρκος και το φάρμακό σας θα είναι το Ισλάμ».

Τις δεκαετίες του 1970 και 1980 οι Γκρίζοι Λύκοι θεωρήθηκαν ότι βρίσκονταν πίσω από την σφαγή 100 Αλεβιτών το 1978 στο Maraş και την σφαγή αριστερών στη πλατεία Taksim το 1977. Πριν από μερικά χρόνια, το σπίτι του Alparslan Türkeş στη κατεχόμενη Λευκωσία μετατράπηκε σε μουσείο με στήριξη του Τούρκου Αντιπροέδρου Fuat Oktay.

Παρέμβαση Μαυρίδη σε Ε.Ε

Την ανάγκη πανευρωπαϊκής απαγόρευσης των εξτρεμιστικών οργανώσεων που δρουν στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των «Γκρίζων Λύκων», τόνισε σε πρόσφατη ομιλία του ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ξένους ευρωβουλευτές άλλων πολιτικών ομάδων σε συνεργασία με το «Διεθνές Κίνημα για την Ειρήνη και τη Συνύπαρξη». Θέμα της εκδήλωσης ήταν η καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και του μίσους που καλλιεργείται από εξτρεμιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με μια σειρά ομιλητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα