Μιχαηλίδου: Αυτεπάγγελτη διερεύνηση για τη νοσηλεία έφηβου στην Αθαλάσσα (VID)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε για το περιστατικό νοσηλείας έφηβου στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, λόγω έλλειψη κλινών στο Τ.Ε.Ν.Ε.

Αρχικά ανέφερε ότι στο Γραφείο της δεν είχε φτάσει οποιοδήποτε παράπονο για αυτή την υπόθεση. «Εμείς ενημερωθήκαμε από τον Τύπο. Το διερευνήσαμε και όντος δεν είχε αποσταλεί κάτι στο Γραφείο μας».

Συμπλήρωσε ότι έχουν ετοιμάσει επιστολή για αυτεπάγγελτη διερεύνηση. «Είναι γεγονός ότι ένα ανήλικο παιδί νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας λόγω

έλλειψης κλινών στο Μακάριο Νοσοκομείο».

Τόνισε ότι ο εγκλεισμός ενός ανήλικου παιδιού σε ακατάλληλους χώρους και με ενήλικους είναι τραυματικό γεγονός. «Είναι χώρος παντελώς ακατάλληλος».

Η κα. Μιχαηλίδου τόνισε ότι τα παιδιά χρειάζονται ειδικό χώρο, μακριά από ενήλικους και να έχουν την δική τους κατάλληλη φροντίδα ώστε να έχουν την περίθαλψη που τους αρμόζει. «Αυτό που πρέπει να δούμε σοβαρά είναι ότι τα περιστατικά αυτά αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να βρεθεί η ανάλυση, να βρούμε το ποσοστό της αύξησης των περιστατικών».

Πρόσθεσε ότι το κράτος δεν λειτουργεί προληπτικά. «Αφήνουμε τα προβλήματα να διαιωνίζονται, λόγω έλλειψης προσωπικού, υποδομών και του φόρτου εργασίας».

Τέλος, ανέφερε ότι θέλει να μάθει αν όντος υπήρχε έλλειψη κλινών. 

Διαβάστε ακόμη: Μεταφέρθηκε στο Τ.Ε.Ν.Ε ο έφηβος που νοσηλευόταν στην Αθαλάσσα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μιχαηλίδου, Αυτεπάγγελτη, Αθαλάσσα VID,michailidou, aftepangelti, athalassa VID