Μία «Κυρία» για φίλημα!

Η ομάδα του Ρόνι Λέβι πέρασε με διπλό από την «Arena» και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα ενόψει επαναληπτικού

ΑΕΚ 1
49’ Τρισκόφσκι
ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3
5’, 12’ (πεν.) Ράγιος, 59’ Μίτροβιτς

Επτά νίκες και δύο ισοπαλίες μετρούσε μέχρι χθες η ΑΕΚ στα τελευταία εννέα παιχνίδια με αντίπαλο την Ανόρθωση. Όλα αυτά, όπως προαναφέραμε μέχρι χθες, αφού η Ανόρθωση πέρασε νικηφόρα από την «ΑΕΚ ARENA» με 3-1 αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα, ενόψει του επαναληπτικού, για πρόκριση την ημιτελική φάση του κυπέλλου.

Η ομάδα του Ρόνι

Λέβι με έξυπνη τακτική έφτασε σχετικά εύκολα στο ζητούμενο με γκολ των Ράγιος (2) και Μίτροβιτς. Η ΑΕΚ μείωσε προσωρινά σε 2-1 με τον Τρισκόφσκι, όμως δέκα λεπτά αργότερα δέχτηκε το τρίτο γκολ και δεν μπόρεσε από εκείνο το σημείο και μετά να διεκδικήσει κάτι καλό.

Η Ανόρθωση έδειξε να πατά καλύτερα με την έναρξη του αγώνα που ευτύχησε να πάρει το γρήγορο προβάδισμα μόλις στο 5’. Προηγήθηκε η ατομική ενέργεια του Άλβες, που έδωσε στον Ράγιος κι αυτός με συρτό γωνιακό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η «Κυρία» κέρδισε πέναλτι (11’) σε ανατροπή του Καλό από τον Μοϊσόφ με τον κ. Νικολάου να υποδεικνύει χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα, με τον Ρούμπεν Ράγιος να είναι εύστοχος, να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και μέσα σε ένα δίλεπτο (20’, 22’) έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Τρισκόφσκι ο οποίος σε ισάριθμες περιπτώσεις δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόπριβετς.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε νευρικό και δυνατό με τις συνεχείς διακοπές του να επηρεάζουν τον ρυθμό των δύο ομάδων.
Η ΑΕΚ πάντως, σταδιακά ανέβασε ρυθμό αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του αγώνα και άρχισε να πιέζει. Βεβαίως σε αυτό βοήθησε η αλλαγή του συστήματος από τον κ. Ιδιακέθ που απέσυρε τον Μοϊσόφ και στη θέση του πέρασε τον Μπόλιεβιτς μετατρέποντας το 3-5-2 σε 4-2-3-1.

Από την άλλη, η Ανόρθωση με διπλή άμυνα ζώνης δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή της.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη, όταν η μπάλα από την κεφαλιά του Τρισκόφσκι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω.

Η επανάληψη
Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη και κατάφερε στο 49’ να μειώσει με τον Τρτισκόφκσι και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Ακοράν έκανε το σουτ, ο Κόπριβετς απέκρουσε ασταθώς και ο Σκοπιανός που ακολουθούσε την πορεία της μπάλας με πλασέ μείωσε σε 2-1.

Η Ανόρθωση, όμως, δεν είχε τάσεις αυτοκτονίας και εκμεταλλευόμενη την πίεση που εξάσκησε η ΑΕΚ βρήκε τους κενούς διαδρόμους και δέκα λεπτά αργότερα επανάφερε τη διαφορά στα δύο τέρματα. Ο Μίτροβιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά, πλάσαρε εύστοχα τον Πάμπλο, κάνοντας το 3-1 για την Ανόρθωση.

Η ΑΕΚ προσπάθησε κυρίως με πλαγιοκοπήσεις και με βαθιές μπαλιές να γίνει απειλητική όμως η Ανόρθωση με τη διπλή άμυνα ζώνης δεν είχε πρόβλημα να διαφυλάξει το 3-1.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
5' ΓΚΟΛ 0-1: Ο Ράγιος με συρτό γωνιακό σουτ, νικά στον Πάμπλο και δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.
11' Πέναλτι κερδίζει η Ανόρθωση σε ανατροπή του Καλό από τον Μοϊσόφ
12' ΓΚΟΛ 0-2: Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Ράγιος που ήταν εύστοχος.
20' Σπουδαία φάση για την ΑΕΚ με τον Τρισκόφσκι από θέση βολής στην περιοχή, να στέλνει την μπάλα έξω.
22' Άλλη μία μεγάλη φάση για την ΑΕΚ, με τον Τρισκόφσκι να γίνεται δέκτης της μπάλας από αριστερά, να φεύγει φάτσα με τον Κόπριβετς να κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα να φεύγει έξω.
29' Σωστή υπόδειξη απο τον επόπτη Αθηνόδωρο Ιωάννου, ο οποίος ακύρωσε πέναλτι που καταλόγισε ο Γιώργος Νικολάου, αφού ο Τρισκόφσκι υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ μετά από εκτέλεση φάουλ.
34' Σουτ από τον Άλβες σε ευνοϊκή, η μπάλα σταμάτησε στον Ορτίθ.
45+ Εκτέλεση κόρνερ από τον Μπόλιεβιτς, ο Τρισκόφσκι την κεφαλιά, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω.
49' ΓΚΟΛ 1-2: Ο Ακοράν έκανε το σουτ, ο Κόπριβετς απέκρουσε ασταθώς και ο Τρισκόφσκι που ακολουθούσε την πορεία της μπάλας με πλασέ μείωσε για λογαριασμό της ομάδας του.
59' ΓΚΟΛ 1-3: Ο Μίτροβιτς έφυγε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και με εύστοχο πλασέ επανάφερε τη διαφορά των δύο τερμάτων.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ παράταξε την ομάδα του με τον Πάμπλο κάτω από τα δοκάρια, τους Ορτίθ και Γκαρίδο στα άκρα και Μοϊσόφ, Καταλά στην άμυνα. Τρουγιόλς Λαμπάν, Λαρένα στο κέντρο, Ακοράν και Τρισκόφσκι στα άκρα της επίθεσης και τον Φλοριάν στην επίθεση.

Από τη μεριά του ο Ρόνι Λέβι παρέταξε την ομάδα του με τους Κόπριβετς κάτω από τα δοκάρια, Ερέρο και Σεϊχού κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Γκάμπριελ και Γκιγέρμε στα άκρα της άμυνας. Ζοάο Βίκτορ λίγο πιο μπροστά, Μίτροβιτς και Ράγιος στο κέντρο, Καρλίτος και Ολιβέιρα στα «φτερά» και μοναδικό προωθημένο τον Αντρέ Άλβες.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ (27'Μπόλιεβιτς), Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τρισκόφσκι, Ορτίθ (82'Χαραλαμπίδης), Γκαρίδο, Λαμπάν (70'Μυτίδης), Φλοριάν.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Ερέρο, Ολιβέιρα, Καρλίτος (57'Αγκιλάρ), Ράγιος, Σεχού (85'Οικονομίδης), Βίκτορ, Μίτροβιτς, Άλβες (57'Καμπρέρα), Σάντος.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μοϊσόφ, Λαρένα - Βίκτορ, Κόπριβετς, Καμπρέρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Νικολάου.
ΒΟΗΘΟΙ: Αθηνόδωρος Ιωάννου, Δημήτρης Μασιάς, Αγγέλα Κυριάκου (4ος).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Μιχάλης Αργυρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα