Μια Κύπρια στο Contemporary Space Athens

Με τους ξεχωριστούς πίνακές της, τεχνοτροπίας pebble art, η Κύπρια καλλιτέχνης Έλενα Ζυμαρά συμμετέχει στην έκθεση «Energy Athens 2016», που φιλοξενείται στο Contemporary Space Athens, από τις 16 Ιανουαρίου μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2016.

Στο πλευρό τριάντα-ενός καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία της τέχνης, από όλη την Ελλάδα, η Κύπρια καλλιτέχνης μας

μεταφέρει την προσωπική της οπτική για την ενέργεια της Αθήνας, μέσα από τους χειροποίητους πίνακές της από βότσαλα, στο πλαίσιο του στόχου της έκθεσης για ανάδειξη νέων εικαστικών τάσεων και υποστήριξη νέων μορφών έκφρασης.

Έχοντας στη διάθεσή της αμέτρητα βότσαλα, τα οποία πιθανόν να είναι χιλιάδων χρόνων, η καλλιτέχνης προσπαθεί να τα μετατρέψει σε πρωτότυπα και ξεχωριστά σχέδια, διατηρώντας παράλληλα το στοιχείο της απλότητας. Στον κάθε πίνακα προσπαθεί να μεταφέρει ένα αίσθημα ζεστασιάς και οικειότητας, αντλώντας τις ιδέες της από την ίδια τη ζωή και ιδίως από μικρές και ασήμαντες στιγμές που όμως μας καθορίζουν ως ανθρώπους.

Πρόκειται για μια τέχνη που συχνά ονομάζεται Rock Art ή Pebble Art και αποτελεί πρωτότυπη τεχνοτροπία για τα ελληνικά και κυπριακά δεδομένα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καλλιτέχνη και για πρόσβαση στη συλλογή της, επισκεφθείτε τη σελίδα της Rock n’ Stuff στο Facebook.

Την έκθεση «Energy Athens 2016» παρουσιάζουν για 6η συνεχόμενη χρονιά το Chicago Athenaeum, museum for Architecture and Design, σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies.

Keywords
Τυχαία Θέματα