Μεταξύ 2020 και 2022 η μεταφορά αερίου στην Αίγυπτο

Μεταξύ 2020 και 2022 εκτιμά ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ότι θα ξεκινήσει η μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Λακκοτρύπης επισήμανε ότι η συμφωνία που υπογράφτηκε χθες ανάμεσα στις δύο χώρες είναι η πρώτη από μια σειρά συμφωνιών που θα πρέπει να γίνουν σε διακρατικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε εμπορικό, όπως ήταν η κύρια συμφωνία.

Εξάλλου, όπως είπε, οι διακρατικές συμφωνίες είναι για να δημιουργήσουν το σωστό πλαίσιο για να μπορέσουν οι εταιρίες να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

«Επί της ουσίας, η χθεσινή συμφωνία καθορίζει τη δέσμευση των δύο χωρών να σεβαστούν τους όποιους εμπορικούς όρους συμφωνηθούν μεταξύ των εταιριών», είπε και πρόσθεσε ότι πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός ο οποίος βρίσκεται υπό συζήτηση, δηλαδή το σχέδιο παραγωγής και ανάπτυξης του οικοπέδου «Αφροδίτη».

Το εν λόγω σχέδιο, προνοεί να υπάρξει πλωτή μονάδα επεξεργασίας στο σημείο του κοιτάσματος, η οποία θα διοχετεύει με υποθαλάσσιους αγωγούς το φυσικό αέριο στις αιγυπτιακές ακτές ανέφερε, προσθέτοντας ότι πέραν τούτου, υπάρχει εναλλακτικός σχεδιασμός, όπως το να γίνεται η επεξεργασία στις ακτές της Αιγύπτου.

Τέλος, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Λακκοτρύπης επισήμανε ότι η πρώτη μεταφορά φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα γίνει μεταξύ του 2020 και του 2022.

Follow @TwitterDev

Keywords
Τυχαία Θέματα