Eθνική: Η δυσκολία μεγάλη, η πίστη μεγαλύτερη

Την Τρίτη ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Χριστάκης Χριστοφόρου τόνισε στις δηλώσεις του ότι σε κάθε παιχνίδι στόχος θα είναι οι βαθμοί.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής Μάριος Νικολάου ανέφερε, επίσης, ότι αν δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο Βέλγιο, δεν θα αγωνιζόμασταν. Ο δε Νεκτάριος Αλεξάνδρου υποστήριξε ότι μια ομάδα, για να διεκδικήσει πρόκριση, πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Πολύ καλή προσέγγιση, τόσο από τον προπονητή μας όσο και από τους διεθνείς. Αυτή πρέπει να είναι σε κάθε αγώνα, αν θέλουμε κάποτε να αγωνιστούμε σε τελική φάση μιας διοργάνωσης.

Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να είμαστε και απόλυτα προσγειωμένοι, αναγνωρίζοντας τις ποδοσφαιρικές διαφορές μεταξύ δυο ομάδων. Με απλά λόγια. Θα πρέπει να γίνει η τέλεια εμφάνιση την Τρίτη απέναντι στο Βέλγιο, για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Ίσως να μη φτάνει μόνο η τέλεια εμφάνιση. Χρειάζεται και οι αντιπάλοί μας να βρεθούν σε κακή ημέρα. Μην ξεχνάμε τι έγινε όταν παίξαμε στο Βέλγιο για την προκριματική φάση του EURO 2016, όπου στο 5-0 σταμάτησαν τις μηχανές οι αντίπαλοί μας, αλλά και το τι έγινε στο ΓΣΠ, όπου οι διεθνείς μας έκαναν υπερπροσπάθεια με τους Βέλγους να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο για 10 -15 λεπτά παίρνοντας τη νίκη.
Μακάρι όλα να πάνε καλά και την Τρίτη το βράδυ στο ΓΣΠ να κάνουμε την ιδανική πρεμιέρα, με την Εθνική μας ομάδα να γίνεται πρώτο θέμα σε όλη την Ευρώπη.

Κλήθηκε ο Αβραάμ
Ο Χριστάκης Χριστοφόρου προπόνησε χθες για δεύτερη ημέρα τους διεθνείς μας. Το κλίμα είναι εξαιρετικό στην ομάδα, με όλους τους ποδοσφαιριστές να παρουσιάζουν το καλύτερο δυνατό τους πρόσωπο. Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών αρχίζει σιγά - σιγά να καταστρώνει το πλάνο του για τον αγώνα με το Βέλγιο. Προβλέψεις για το αρχικό σχήμα είναι πολύ νωρίς να γίνουν, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετές ημέρες προπονήσεων.
Επιστροφή στην Εθνική Ανδρών για τον Ανδρέα Αβραάμ μετά από τρία σχεδόν χρόνια. Ο Αβραάμ, που από φέτος το καλοκαίρι αγωνίζεται στη Λάρισα, κλήθηκε στην Εθνική από τον ομοσπονδιακό προπονητή Χριστάκη Χριστοφόρου μετά τον αποκλεισμό λόγω τραυματισμού του Δημήτρη Χριστοφή.

Όπως διαφάνηκε από τις ιατρικές εξετάσεις, ο τραυματισμός του Χριστοφή είναι τέτοιος που δεν του επιτρέπει να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για τον αγώνα της 6ης Σεπτεμβρίου με το Βέλγιο.
Ο Αβραάμ, που μετρά 29 συμμετοχές και 5 τέρματα με την Εθνική Ανδρών, θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις της Εθνικής από σήμερα.

Μεγάλο ενδιαφέρον
Γεμάτο αναμένεται πως θα είναι την Τρίτη το βράδυ το ΓΣΠ. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον φίλαθλο κόσμο της Κύπρου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συνεχίσουν τη στήριξή τους προς την Εθνική ομάδα, όπως έπραξαν και στην προηγούμενη προκριματική φάση.
Τόσο η ηλεκτρονική προπώληση όσο και η πώληση εισιτηρίων από τα γραφεία της ΚΟΠ εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά, με τη ζήτηση να αυξάνεται, όσο πλησιάζει η μέρα διεξαγωγής του αγώνα.
Η ΚΟΠ συνεχίζει την πολιτική τής προσιτής προς τον κόσμο τιμής εισιτηρίου, αφού η γενική είσοδος έχει καθοριστεί στα 10 ευρώ, ενώ υπάρχει και το οικογενειακό πακέτο, με το οποίο μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο δύο ενήλικες και δύο παιδιά κάτω των 12 ετών.
Προς το παρόν, έχουν εκδοθεί οικογενειακά πακέτα μόνο για την Ανατολική κερκίδα. Όσοι αγοράσουν οικογενειακό πακέτο, θα παίρνουν δωρεάν στην είσοδο φανέλα με την επιγραφή "Είμαι Εθνική".

Φιλικό για το Βέλγιο
Η Εθνική ομάδα του Βελγίου συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει του αγώνα με την Εθνική μας ομάδα και σήμερα δίνει πολύ δυνατό τέστ στις Βρυξέλλες. Θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, με τον Ντομίνκες να έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσει την αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα