Ο Κολυμβητικός Αγώνας «Φιλοκτήτης» γίνεται 11 ετών! 3&4 Σεπτεμβρίου στα παράλια του ν.Λάρισας

09:46 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Μαραθώνιος Κολυμβητικός Αγώνας «Φιλοκτήτης» μπαίνει φέτος στη δεύτερη δεκαετία διοργάνωσής του!

Για 11η χρονιά οι «ερωτευμένοι με την κολύμβηση» -όπως αποκαλεί τους συμμετέχοντες μέλος της οργανωτικής επιτροπής- θα δώσουν ραντεβού στα παράλια του ν. Λάρισας, τον Αγιόκαμπο και τη Βελίκα.

Το Σάββατο 3/9 στο Café Spitaki θα διοργανωθεί ο καθιερωμένος βραδινός «κολυμβητικός περίπατος» απόστασης 1 περίπου χιλιομέτρου.

Την Κυριακή 4/9 θα γίνουν οι αγώνες. Των 10 χιλιομέτρων θα γίνει στις 11 το πρωί με εκκίνηση το λιμάνι Αγιοκάμπου και των 5 χιλιομέτρων θα γίνει

στη 1 το μεσημέρι με εκκίνηση στην παραλία της Κάτω Σωτηρίτσας.
Ο τερματισμός και των δύο διαδρομών θα γίνει στην παραλία της Βελίκας στην οργανωμένη ακτή μπροστά από το Café Spitaki.

Ο «Φιλοκτήτης» αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την περιοχή αφού είναι ο μοναδικός – στο είδος του – αγώνας ανοικτής θαλάσσης που διεξάγεται στον νομό της Λάρισας. Χαρακτηριστικό του αγώνα οι συμμετοχές αθλητών της κολύμβησης, από την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Χαλκιδική, την Σκιάθο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 14 έως 67 ετών!

Τη συνδιοργάνωση έχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας (Ν.Ε.Λ.), ο Δήμος Αγιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης» και το Café Spitaki

Υγειονομικοί υποστηρικτές του αγώνα είναι η Ελληνική Ομάδας Διάσωσης- Παράρτημα Λάρισας, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η ναυαγοσωστική σχολή Πιερίας «Lifeguard Patrol»

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ανέρχεται στα 10 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στα e-mail [email protected] και [email protected].

Την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στελεχώνουν και φέτος οι Νίκος Ντάγκας, Κώστας Τοπάλης και Άρης Γαλάτος.

Με τη λήξη των αγώνων οι αθλητές θα βραβευτούν για την προσπάθεια τους σε μια λιτή τελετή. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά t-shirt, μετάλλια και διπλώματα προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ θα τους προσφερθούν τοπικές λιχουδιές και εδέσματα προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας.

Φυσικά, όσοι επιθυμούν μπορούν να είναι και απλοί παρατηρητές, να παρακολουθήσουν των αγώνα «απέξω», καθώς το θέαμα και των αγώνων και του τοπίου της περιοχής θα τους αποζημιώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα