Μέρκελ:Χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει συνέχιση ελληνικού προγράμματος

«Χωρίς το ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει συνέχιση του ελληνικού προγράμματος», ξεκαθάρισε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Οι ίδιες πηγές της Καγκελαρίας αναφέρουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ρώτησε τη Γερμανίδα ομόλογό του «τι θα κάνετε αν φύγει το ΔΝΤ;» και της ζήτησε "να σπρώξει” το κλείσιμο της αξιολόγησης και την

ποσοτική χαλάρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η ίδια δεν είναι Υπουργός Οικονομικών, απαντώντας ουσιαστικά στα παράπονα του Αλέξη Τσίπρα.

«Να πάτε στους Θεσμούς, διότι εγώ δεν θα υποκαταστήσω τους Υπουργούς Οικονομικών», είπε η κ. Μέρκελ.

Η Καγκελάριος έκανε και μια παρατήρηση στον Πρωθυπουργό, προειδοποιώντας τον να «μην κάνετε πράγματα που διαταράσσουν το αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης».

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε για τις παροχές που εξήγγειλε και απάντησε στις παρατηρήσεις της Μέρκελ λέγοντας «δίνουμε επειδή έχουμε υπερ – έσοδα».

Σύμφωνα με πηγές της Καγκελαρίας, η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά της για το ότι στοχοποιείται ο Σόιμπλε και παραπονέθηκε για τη στάση ορισμένων Υπουργών.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα