Απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων για τις Δημοτικές εκλογές

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τον Εκλογικό Νόμο, το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου και την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύεται η μετάδοση, η διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές.

Οι μόνες ειδήσεις που επιτρέπεται να μεταδοθούν, σχετικά με τις εκλογές,

είναι οι ανακοινώσεις ή ειδήσεις που μεταδίδονται από τον Έφορο Εκλογής ή με δική του εξουσιοδότηση.

Οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή/και στις δύο ποινές μαζί.

Επισημαίνεται ότι οι εφημερίδες που κυκλοφορούν την παραμονή των εκλογών μπορούν να δημοσιεύουν μόνο ειδήσεις από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της προηγούμενης ημέρας.

Επίσης, ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι όλα τα αζήτητα εκλογικά βιβλιάρια των εκλογέων που γράφτηκαν στον τελευταίο συμπληρωματικό εκλογικό κατάλογο του Οκτωβρίου 2016, ή των εκλογέων εκείνων που αποτάθηκαν για έκδοση νέου εκλογικού βιβλιαρίου, λόγω απώλειας ή φθοράς, έχουν συγκεντρωθεί στα Γραφεία των Επάρχων.

Οι ενδιαφερόμενοι εκλογείς μπορούν να παραλάβουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια από τα Γραφεία των Επάρχων ακόμη και την Κυριακή, ημέρα της ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η ψηφοφορία εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα