Μένουμε εντός με το πρόγραμμα "Μικρές αποδράσεις" από ΚΟΤ

Το πρόγραμμα του ΚΟΤ «Μικρές αποδράσεις - Μεγάλες Εμπειρίες», ξεκινάει και φέτος από την 1η Οκτωβρίου ως τον Ιούνιο του 2016.

Θα είναι εμπλουτισμένο με νέες εκδρομές και ανανεωμένο όσον αφορά στα συμβαλλόμενα ξενοδοχεία και εστιατόρια, αλλά με τις ίδιες τιμές για όλους τους κάτοικους Κύπρου, όπως δήλωσε η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΤ η κ. Δημητριάδου μιλούσε κατά τη διάρκεια γεύματος με αφορμή την Παγκόσμια

Ημέρα Τουρισμού.

«Για την Κύπρο μας ο τουρισμός αποτελεί ένα από τους κύριους πυλώνες της οικονομίας μας. Μέσα και από τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «οι προσπάθειες όλων μας φαίνεται ότι αποδίδουν, με σταθερούς ρυθμούς, καρπούς. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος που μας πέρασαν ήταν, από πλευράς τουριστικών αφίξεων, οι καλύτεροι δύο μήνες στα ιστορικά του κυπριακού τουρισμού, ενώ οι τουριστικές αφίξεις για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο μέχρι και τον Αύγουστο αποτελούν ένα ακόμα ρεκόρ στα ιστορικά του κυπριακού τουρισμού».

Παράλληλα, η κ. Δημητριάδου ανακοίνωσε την έναρξη του νέου προγράμματος συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την ονομασία «Νεαροί πρεσβευτές Τουρισμού».

Σύμφωνα με την ίδια «το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε θέματα ενίσχυσης της τουριστικής συνείδησης καθ’ όλη την σχολική χρονιά με παρουσιάσεις στους μαθητές των τελευταίων τάξεων της δημοτικής εκπαίδευσης».

Ανακοίνωσε επίσης «την έναρξη της νέας φάσης του πολύ επιτυχημένου προγράμματος «Μικρές αποδράσεις - Μεγάλες Εμπειρίες» το οποίο αγκάλιασαν οι Κύπριοι και ξένοι που ζουν μόνιμα στην Κύπρο από το φθινόπωρο του 2008 που ξεκίνησε».

Όπως ανέφερε η αξιωματούχος του ΚΟΤ «το πρόγραμμα συμβάλλει στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού ενώ παράλληλα προωθεί τη γνωριμία των Κυπρίων, και όχι μόνο, με διάφορες γωνιές και προϊόντα της Κύπρου».

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα