Επιχειρήσεις: Πονοκέφαλος οι αναπάντητες κλήσεις στο δημόσιο

Έρευνα αναδεικνύει πως η πλειοψηφία των επιχειρήσεων θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα των συναλλαγών τους, με το δημόσιο τομέα αποτελεί η μη ανταπόκριση στις τηλεφωνικές κλήσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τρίτου κύματος της μέγα επιχειρηματικής έρευνας που διεξάγεται από τον όμιλο CYPRONETWORK και το Cyprus International Institute of Management (CIIM), ποσοστό 54% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι η γραφειοκρατία αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα, ενώ η η καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση αναφέρεται

από δύο στους πέντε (44%) και οι επαναλαμβανόμενες επαφές μέχρι να γίνει η διευθέτηση του θέματος από ποσοστό 38%.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, μια στις τρεις επιχειρήσεις έθιξαν το θέμα της νοοτροπίας του προσωπικού των Δημόσιων Υπηρεσιών (36%).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται περισσότερο από τις κυπριακές επιχειρήσεις είναι οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Υπηρεσία Φόρου προστιθέμενης Αξίας. Οι μέσοι όροι χρήσης των υπηρεσιών αυτών, στη βάση μιας 5-βάθμιας κλίμακας ανέρχονται στο 3,0 και 2,9 αντίστοιχα.

Ακολουθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με μέσο όρο 2,3, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθούν το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη και το Τμήμα Εργασίας με μέσο όρο 1,9 αντίστοιχα. Κάποιες άλλες δημόσιες υπηρεσίες χρησιμοποιούνται σε μικρότερο βαθμό με τη μέση χρήση να κυμαίνεται μεταξύ 1,1 και 1,8.

Όσον αφορά το βαθμό ικανοποίησης από την ποιότητα εξυπηρέτησης που προσφέρουν οι δημόσιες αυτές υπηρεσίες, τον υψηλότερο μέσο όρο, παρά τη μικρή χρήση, συγκέντρωσε το Γραφείο Προγραμματισμού (4,0). Ελαφρώς μικρότερη είναι η ικανοποίηση από τα κέντρα εξυπηρέτησης του πολίτη (3,7), με την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) να ακολουθεί στην τρίτη θέση συγκεντρώνοντας μέσο όρο 3,4.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ικανοποίηση από την εξυπηρέτηση που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις από το Υπουργείο Υγείας, την Αστυνομία και το Υπουργείο Οικονομικών είναι αρκετή έως μεγάλη (μέσος όρος 3,3 αντίστοιχα), με τις υπόλοιπες υπηρεσίες να έπονται συγκεντρώνοντας χαμηλότερες βαθμολογίες.

Παρόμοια τάση παρατηρήθηκε και στο βαθμό ικανοποίησης από την ταχύτητα εξυπηρέτησης, με το Γραφείο Προγραμματισμού να καταλαμβάνει και πάλι την υψηλότερη αξιολόγηση (μέσος όρος 4,0), ακολουθούμενο από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Υγείας (μέσος όρος 3,6 αντίστοιχα).

Σημειώνεται τέλος ότι η ταχύτητα εξυπηρέτησης της Αστυνομίας κρίθηκε μάλλον μέτρια προς θετικά (3,4), όπως μέτρια προς θετικά αξιολογήθηκε και για το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Παιδείας &Πολιτισμού.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα