Μέχρι 30/9 oi αιτήσεις στον Φορέα Κοινωνικής Στήριξης απόρων

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης για στήριξη των φοιτητών, που λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους, επειδή οι γονείς τους αδυνατούν να πληρώνουν τα δίδακτρα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή τα ενοίκια σπιτιών και διαμερισμάτων στα οποία διαμένουν οι φοιτητές.

Σε ομιλία της σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Λάρνακα από το Γυναικείο Όμιλο Πρωτοπορία με στόχο τη συλλογή χρημάτων που θα δοθούν σε άπορους φοιτητές, η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη ανέφερε ότι «έχουν γίνει πολύ

σημαντικά βήματα για βελτίωση της οικονομίας της Κύπρου, ωστόσο εξακολουθούν συνάνθρωποι μας να έχουν την ανάγκη στήριξης των υπολοίπων προκειμένου να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες».

Πρόσθεσε ότι «είναι πολύ λυπηρό ένα παιδί να αναγκάζεται να διακόψει τις σπουδές του γιατί η οικογένεια του στερείται τους πόρους να στηρίξει την προσπάθεια του γα την εξασφάλιση των απαραίτητων εφοδίων για ένα μέλλον με καλύτερη προοπτική και ελπίδα, να αγγίξει δηλαδή το όνειρο της ζωής του».

Η κ. Αναστασιάδη εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είναι χρέος όλης της κοινωνίας να στηρίξει όπως μπορεί την προσπάθεια των παιδιών αυτών και να μην τα απογοητεύσει, γνωρίζοντας ότι επενδύοντας στην πραγμάτωση των ονείρων των νέων μας επενδύουμε για το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι σ’ αυτό το πλαίσιο και γι’ αυτή την ανάγκη που προωθήσαμε τη δημιουργία του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, η ίδρυση του οποίου αγκαλιάστηκε από όλα τα κόμματα με την ομόφωνη ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση».

Σκοπός του συγκεκριμένου Φορέα, συνέχισε, «είναι ακριβώς να στηριχθούν νέοι και νέες που λόγω οικονομικών προβλημάτων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να διακόψουν τις σπουδές τους και να εξανεμιστούν έτσι οι ελπίδες και τα όνειρα τους για μια καλύτερη ζωή. Η πλήρης διαφάνεια, η εποπτεία της λειτουργίας του από την πλέον αρμόδια Αρχή και ο ετήσιος απολογισμός του έργου του Φορέα, δίνουν την ευκαιρία στους υποστηριχτές του να γνωρίζουν που έχει δαπανηθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ της εισφοράς τους».

Η κ. Αναστασιάδη είπε ακόμα ότι «είναι σημαντικό ότι οι εισφορές στον Φορέα φορο-απαλλάσσονται γεγονός που αποτελεί και ένα επιπρόσθετο κίνητρο για τη στήριξη του. Θέλω να πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή που έγινε ήδη θεσμός και αποδίδει σημαντικό έργο, θα αγκαλιαστεί ακόμα περισσότερο και θα βοηθά με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται».

Οι αιτήσεις για βοήθεια από άπορους φοιτητές, κατέληξε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, «θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 ενώ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να προμηθευτούν τις αιτήσεις από το διαδίκτυο είτε από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα