Ντράγκι: Αύξηση 33% του ποσοστού αγοράς ομολόγων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορούσε να επεκτείνει τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων πέρα του Σεπτεμβρίου του 2016, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ανακοινώνοντας παράλληλα την αύξηση του ποσοστού αγοράς κρατικών ομολόγων ανά έκδοση, στο 33%, από 25%.

Αναφερόμενος στην αποκαλούμενη ποσοτική χαλάρωση ή QE, ο κ. Ντράγκι δήλωσε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης

μετά τη συνεδρία του ΔΣ της ΕΚΤ, ότι "το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων παρέχει επαρκή ευελιξία όσον αφορά την προσαρμογή του μεγέθους του, της σύνθεσης και της διάρκειας του".

Αυτό "προορίζεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 ή μετά, εάν είναι απαραίτητο", σημείωσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ντράγκι είπε ότι το ποσό του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων παραμένει στα €60 δισεκατομμύρια το μήνα, ανακοινώνοντας ότι αυξάνεται το ποσοστό αγοράς κρατικών ομολόγων ανά έκδοση χρέους στο 33%, από 25% που ήταν προηγουμένως.

Από τον περασμένο Μάρτιο, η ΕΚΤ αγοράζει κάθε μήνα περιουσιακά στοιχεία, κυρίως κρατικά ομόλογα, αξίας €60 δισεκατομμυρίων και στοχεύει να συνεχίσει τις αγορές αυτές τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο της ΕΚΤ κοντά και κάτω από το 2%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα