Με ποιο τρόπο μπορούν να μειωθούν οι τιμές στα καύσιμα (vid)

Τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, ώστε οι τιμές να γίνουν πιο προσιτές για τον καταναλωτή, με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται μέσα του η τάση να καταφύγει σε προμήθεια από τα κατεχόμενα, επαναλαμβάνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, ο συντονιστής του Συνδέσμου Γιώργος Στυλιανού ανέφερε ότι η φορολογία στα καύσιμα ανέρχεται στα 49 σεντ συν ΦΠΑ ανά λίτρο, κάτι που δεν δίνει τη δυνατότητα ούτε στις εταιρίες πετρελαιοειδών ούτε στους πρατηριούχους να προχωρήσουν σε

μειώσεις, καθώς το περιθώριο κέρδους είναι ελάχιστο.

«Σε κάποιες περιπτώσεις, η (συνολική) φορολογία πάει πέραν του 50% επί της τιμής», ανέφερε.

Πρόσθεσε δε ότι η ανάγκη για λήψη τέτοιων μέτρων σήμερα είναι πολύ πιο επιτακτική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η διαφορά, λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρας, είναι πολύ μεγαλύτερη.

«Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: Η φορολογία είναι υψηλή. Ο καταναλωτής την επωμίζεται και θα πρέπει κάποια στιγμή να ρυθμιστεί, ώστε να έχουμε φτηνότερα καύσιμα», τόνισε και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια φόρμουλα η οποία παρουσιάζεται από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή η οποία δείχνει τη δομή της τιμής, ώστε οι καταναλωτές να μην έχουν απορίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Capital Today.

Keywords
Τυχαία Θέματα