Η νέα πρόταση της Κυβέρνησης στους εκπαιδευτικούς (vid)

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, με το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέγνωσε τη νέα πρόταση της κυβέρνησης προς τους εκπαιδευτικούς.

Όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση της πρότασης της 4ης Ιουλίου ως εξής:

Τη μείωση απαλλαγής από μια σε δυο περιόδους και να αντισταθμιστεί με μoριοδότηση και άλλα κίνητρα.Για τον παράγοντα αρχαιότητα, αποφάσισε τη μείωση των απαλλαγών των Βοηθών Διευθυντών κατά το ήμισυ. Θα επιστραφούν
στους βοηθούς μία είτε δυο περίοδοι απαλλαγών.Η μείωση απαλλαγών για τους υπεύθυνους τμήματος θα αντισταθμιστεί με μοριοδότηση.Αν στην διάρκεια του διαλόγου για εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου προκύψουν διαφορετικές αποφάσεις, τότε θα έχουμε διόρθωση.Αποφάσισε ότι αναστέλλεται προσωρινά το μέτρο της κατάργησης απαλλαγής για τους νεοεισερχόμενους.Αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Παιδείας, τον Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Εργασίας όπως παραπέμψουν στη ΜΕΠΕΥ όποια θέματα αφορούν εργασιακά ζητήματα. Για τα θέματα που αφορούν τον εξορθολογισμό, θα πάει στην Τριμελή Υπουργική Επιτροπή, για να γίνει διάλογος με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.Με τη σημερινή του απόφαση, το Υπουργικό επιβεβαιώνει ότι όποιες εξοικονομήσεις προκύψουν από τις απαλλαγές, θα επενδυθούν σε διάφορα προγράμματα και δράσεις για την εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί τελούν σε κατάσταση αναμονής, ούτως ώστε να μελετηθούν ενδελεχώς τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: "Η Κυβέρνηση να αφήσει τους εγωισμούς και τις πονηράδες και να αποσύρει τα μέτρα. Δεν δεχόμαστε καμία ενδιάμεση πρόταση".

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε το Υπουργικό Συμβούλιο, θέλοντας να στείλει μήνυμα καλής θέλησης και να τείνει χείρα συνεργασίας.

Οι σημερινές αποφάσεις, πρόσθεσε, ευελπιστούμε να ιδωθούν με πνεύμα καλή θέλησης και θα επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε σωρεία άλλων θεμάτων. Η σημερινή απόφαση του υπουργικού είναι αποτέλεσμα του εντατικού διαλόγου του με τον Υπουργό Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, πρόσθεσε.

Η νέα πρόταση, υπογράμμισε, υιοθετεί τις αποφάσεις της 23ης Αυγούστου, που βελτιώθηκαν στην πρόταση της 30ης Αυγούστου. Οι αποφάσεις του Υπουργικού, επανέλαβε εμφαντικά ο κ. Προδρόμου, θα εφαρμοστούν με τη δημοσίευσή τους στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Εν τω μεταξύ έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει η Γραμματεία της ΠΟΕΔ στα γραφεία της στις 17:00 το απόγευμα για τη νέα πρόταση της Κυβέρνησης.

Εξάλλου, να αναφερθεί ότι τις διαφοροποιήσεις στη νέα πρόταση αποκάλυψε το ΣΙΓΜΑ.

Την ίδια ώρα, εξηγήσεις για το σκεπτικό της πρότασης της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, να μετατεθεί η ημερομηνία έναρξης των σχολικών μαθημάτων, έδωσε από τη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κυριάκος Νικηφόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα