Με νέους από την Ευρώπη βρέθηκε σήμερα ο ΠτΒ

Κυπριακό και οικονομική κατάσταση στην Κύπρο βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη με αντιπροσώπους νεολαιών ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, στα πλαίσια προγράμματος επίσκεψής τους στην Κύπρο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής

υπογράμμισε ότι το Κυπριακό είναι πρωτίστως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και συνεχιζόμενων παραβιάσεων του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ολόκληρου του κυπριακού λαού από την Τουρκία.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, σημειώνοντας την πάγια αδιαλλαξία και πολιτικές της Τουρκίας, που εμποδίζουν την επίλυση του προβλήματος. Η δική μας πλευρά, σημείωσε ο κ. Συλλούρης, επιθυμεί την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, προς όφελος ολόκληρου του Κυπριακού λαού, ενδεχόμενο που θα συμβάλει στη σταθερότητα, την ειρήνη και την ευημερία της ευρύτερής μας περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, η οποία, παρά την έξοδο από το μνημόνιο, συνεχίζει, τόνισε, να ταλανίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους. Αναφερόμενος στον ρόλο της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στις προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε ειδικότερα τα ζητήματα της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, όπως και της τρομοκρατίας, στην αντιμετώπιση των οποίων η Κύπρος συμβάλλει με τον δικό της εποικοδομητικό τρόπο.

Τέλος, ο κ. Συλλούρης απάντησε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων, τόσο σε σχέση με το Κυπριακό, αλλά και αναφορικά με ζητήματα άσκησης κοινοβουλευτικής διπλωματίας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα