Με χτένες & φτυάρια εθελοντές ρίχνονται στην ολονύκτια μάχη

Mε χτένες, φτυάρια και ότι άλλα μέσα διαθέτουν, εθελοντές, ρίχθηκαν στη μάχη για την κατάσβεση στο ύψωμα "του γιώρκουλλου" στην Αγιά Ειρήνη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Στέλιο Παπαλεξάνδρου, "πάνω από διακόσιοι εθελοντές, ήρθαν ετοιμοπόλεμοι, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας" ενώ πρόσθεσε πως "με την χρήση μικρών βυτιοφόρων προσπαθούν να κατασβέσουν την φωτιά".

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι εν λόγω εθελοντές περίμεναν για ώρες εντολές για συντονισμό αλλά μάταια. "Οι εθελοντές, περίμεναν

εντολές από τους αρμόδιους αλλά κανείς δεν έκανε κάτι. Εξαιτίας του ότι, δεν άντεχαν άλλο την αναμονή, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους".

"Πραγματικά, με θλίβει το γεγονός πώς υπάρχει έλλειψη συντονισμού, σε μια ανείπωτη τραγωδία σαν κι'αυτή" δηλώνει, ο Στέλιος Παπαλεξάνδρου, εκφράζοντας έτσι την δυσαρέσκειά του, για την δραματική κατάσταση.

Νέα αναζωπήρωση πυρκαγιάς

Δεν έχει τέλος, ο πύρινος εφιάλτης, που κατακαίει την Κύπρο από το απόγευμα της Κυριακής και στοίχισε τη ζωή σε δύο πυροσβέστες, καθώς υπήρξε αναζωπύρωση, βορειότερα των σπηλαίων του Διγενή προς την Ασίνου, παρά τις αγόγγυστες προσπάθειες των πτητικών μέσων για κατάσβεσή της.

Σημειώνεται, πώς η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνεχίζεται από τα τα επίγεια μέσα ενώ με το πρώτο φως τα ινία αναλαμβάνουν τα πτητικά μέσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα