Ολομέτωπη επίθεση κατά της πυρκαγιάς με το πρώτο φως

Με το πρώτο φως, θα επαναρχίσουν οι επιχειρήσεις των πτητικών μέσων για κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ τα αρμόδια τμήματα παρακάθονται σε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να αποτιμηθεί η πορεία των επιχειρήσεων και να μελετηθούν περαιτέρω σχέδια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ολοκληρώθηκαν οι ρίψεις νερού από τα πτητικά μέσα. Την σκυτάλη πήραν τα επίγεια, τα οποία ρίχθηκαν στην ολονύκτια μάχη κατά της πύρινης λαίλαπας.

Αρωγός στην κατάσβεση του πύρινου εφιάλτη, το ιταλικό αεροσκάφος το οποίο αφιχθεί

αργά το απόγευμα. Στην επιχείρηση, αναμένεται να ενταχθούν γαλλικά αεροσκάφη ενώ νωρίτερα, θετική στο αίτημα είχε εμφανιστεί και η Αγγλία. Επιπρόσθετα, ζητήθηκε βοήθεια και από τη Ρωσία .

Στο μεταξύ, υπό όρους αποδέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης τη βοήθεια της Τουρκίας.

Τα σχέδια "αλληλεγγύης"

Για την κατάσβεση της πύρινης κόλασης, ενεργοποιήθηκαν δυο σχέδια: Tο σχέδιο "ΙΚΑΡΟΣ" το οποίο είναι υπό την ευθύνη της πυροσβεστικής και το τεχνικό σχέδιο του Τμήματος Δασών που αφορά την κατάσβεση των πυρκαγιών

Συγκινητική ανταπόκριση των εθελοντών

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενεργούν πάνω από 17 πτητικά μέσα, 478 εθελοντές με όλα τα μέσα που διαθέτουν.

Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, που μαίνεται από την Κυριακή στην περιοχή Σολέας, κατέκαψε τεράστια οικολογική καταστροφή.

Η μεγαλύτερη δυσκολία, στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, είναι τα πολλά μέτωπα τα οποία παραμένουν ανοιχτά, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς και τους ανέμους να πνέουν δυνατά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο οι Αρχές είναι αισιόδοξες ότι ενδεχομένως αύριο, η πυρκαγιά να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Σπήλια, Αγία Ειρήνη, Κούρδαλι και Καννάβια.

Keywords
Τυχαία Θέματα