Σ.Χάσικος: Πλήρης και συνεχής συντονισμός για την κατάσβεση

Πλήρης και συνεχής είναι ο συντονισμός μεταξύ των αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Σωκράτη Χάσικο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα, «Τομές στα Γεγονότα», όταν ρωτήθηκε για το πώς προτίθεται να χειριστεί η Κυβέρνηση την πρόταση της Τουρκίας για προσφορά βοήθειας, απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για απάντηση.

Σε επισήμανση, ότι υπάρχουν καταγγελίες για έλλειψη συντονισμού

και καθυστερήσεις σε σχέση με τις επιχειρήσεις για κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο κ. Χάσικος απάντησε ότι «ενώ κάποιοι κάνουν αγώνα να σβήσουν την πυρκαγιά, δεν πρέπει να τους πυροβολούμε».

Στο ερώτημα αν θα αποδοθούν ευθύνες για τυχών παραλήψεις και ελλείψεις, απέφυγε να απαντήσει, μεταθέτοντας τη συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι «τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες για την παραπληροφόρηση των πολιτών και την ανεύθυνη στάση την οποία επιδεικνύουν», σύμφωνα με τον υπουργό.

Διερωτήθηκε αν τα μέσα ενημερώνουν σωστά τον κόσμο και κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να επιλέξουν αν θα στηρίξουν την προσπάθεια πυρόσβεσης ή αν θα την πυροβολούν.

«Ξεχωρίστε τη μετάδοση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, από την προσπάθεια κατάσβεσης μια τέτοιας πυρκαγιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα