Με άσσους σε μανίκι το παρά πέντε 1ου κουδουνιού-Έκτακτο Υπουργικό

Οχυρώνονται τα «αντίπαλα» στρατόπεδα στο μέτωπο της Παιδείας. Οργανωμένοι γονείς καθώς και οργανωμένοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν θέσεις «μάχης» λίγες μέρες πριν από την επίσημη πρώτη του κουδουνιού.

Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται το μεσημέρι στις 12.00 υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την ώρα που οργανωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν ανακοινώσεις και μέτρα. Όπως ενημέρωνεται το ΣΙΓΜΑ, η Κυβέρνηση ετοιμάζει μικρές διαφοροποιήσεις στην πρότασή της.

Χθες, με λευκή απεργία

σημαδεύτηκε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μετά τις θερινές διακοπές. Οι καθηγητές παρουσιάστηκαν κανονικά χθες στα σχολεία, αλλά απέχουν από κάθε εξωδιδακτική δραστηριότητα. Οι μαθητές της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης θα προσέλθουν στα σχολεία την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές της δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου.

Το Υπουργείο Παιδείας αξιολογεί την κατάσταση και σχεδιάζει τα επόμενα βήματα ενώ αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των απεργιακών μέτρων καθώς και το δημοψήφισμα των εκπαιδευτικών.

Ανακοίνωση που θα καταγράφει την δική τους πρώτη αντίδραση αναμένεται να εκδώσουν εντός της μέρας οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Πρόεδρό τους, Γιάννο Σωκράτους. Σε δηλώσεις του στο Πρωτοσέλιδο ο κ.Σωκράτους ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον των παιδιών και ειδικά των τελειόφοιτων έτσι. Εντός της μέρας θα εκδοθεί ανακοίνωση. Θα αποταθούμε σε νομικό σύμβουλο γιατί θεωρούμε ότι ίσως κάποια μέτρα να μην κινούνται εντός της νομιμότητας», σημείωσε ο κ.Σωκράτους.

Σε μια άλλη εξέλιξη, την παραίτησή του θα υποβάλει σήμερα ο Μορφάκης Σολωμονίδης, Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοτικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο συνέλευσης της Συνομοσπονδίας στην Xοιροκοιτία όπου αναμένεται να αξιολογηθούν και τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε η ΠΟΕΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σολομωνίδης, παραιτείται από την θέση του καθότι αναλαμβάνει θέση τεχνοκράτη σε πολιτικό κόμμα.

Χθες εντωμεταξύ, σε καταγγελίες σε αστυνομικούς σταθμούς προχώρησαν εκπαιδευτικοί. Από πλευράς της η Αστυνομία, κληθείσα από το SigmaLive να απαντήσει για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι καταγγελίες εκπαιδευτικών εναντίον του Υπουργού Παιδείας και της Δ/ντριας του Υπουργείου Αίγλης Παντελάκη, απάντησε ότι «Όπως γίνεται με όλες τις υποθέσεις, έτσι και σ’ αυτήν την περίπτωση, θα μελετηθούν αξιολογηθούν όλες οι καταθέσεις προκειμένου να εξεταστεί το κατά πόσο παραβιάζεται νομοθεσία ή προκύπτει νομική ευθύνη εναντίον προσώπου.

Ακολούθως η Αστυνομία θα απευθυνθεί για περαιτέρω οδηγίες στη Νομική υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα