Με άσκηση γιόρτασε η ΕΛΔΥΚ τη γιορτή της Παναγιάς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με άσκηση Αγώνα Κατοικημένου Τόπου, εξουδετέρωση φονιάδων ισλαμιστών τρομοκρατών και απελευθέρωση ανακρινόμενου αιχμαλώτου, ολοκλήρωσε σήμερα η ΕΛΔΥΚ, μέρα της Παναγίας, τη γιορτή των ελλα-δικών μας Ενόπλων Δυνάμεων, στο στρατόπεδό της στη Μαλούντα, που φέρει το όνομα του θυσιασθέντος το 1974 ηρωικού Μανιάτη Λοχαγού της ΕΛΔΥΚ Σωτήρη Σταυριανάκου.

Οι εχθροί σε ενέδρα σκότωσαν τους διερχόμενους με οχήματα κι αιχμαλώτισαν ζωντανό

στέλεχος, που μετέφεραν σε φρουρούμενη οικία, όπου τον υπέβαλαν σε βασανιστήρια ανάκρισης. Ζεύγος ελεύθερων Σκοπευτών, τμήματος ταχείας επέμβασης της ΕΛΔΥΚ, με αθόρυβα τυφέκια ειδικής ακρίβειας, μια γυναίκα σκοπεύτρια απ’ τον Έβρο κι ένας άνδρας, αθέατοι, εξόντωσαν από απόσταση τους ένοπλους φρουρούς έξω απ’ την οικία, στην οποία αμέσως εισήλθε η υπόλοιπη ομάδα επέμβασης, με εκρηκτικά διάνοιξης της θύρας και ταχείας εξουδετέρωσης των ένοπλων ανακριτών του εχθρού, διασώζοντας και απομακρύνοντας τον αιχμαλωτισθέντα.

Αυτό το σενάριο άσκησης είδαν στην εφαρμογή του, σήμερα οι προσκεκλημένοι στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ. Προηγήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων μπροστά στο Ηρώο του ελλα-δικού μας συντάγματος, με τα ονόματα των θυσιασθέντων το 1974 Ελδυκαρίων πολεμιστών.

Τον πρόεδρο Αναστασιάδη εκπροσώπησε ο επίτροπος Φ. Φωτίου, πλάι στον πρέσβη της Ελλάδος Ηλία Φωτόπουλο και τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη. Παρέστησαν αξιωματικοί όλης της ιεραρχίας της Εθνικής Φρουράς, αντιπροσωπεία αγωνιστών της ΕΟΚΑ, μαθήτριες και μαθητές και άλλοι προσκεκλημένοι.

Τελέσθηκε τρισάγιο υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων, επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικώς πεσόντες για την ελευθερία κι εκφωνήθηκε η Ημερησία Διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου για τη γιορτή.

Ακολούθησε επίδειξη ασκήσεων της Διμοιρίας Επιδείξεων, παρουσίαση του οπλισμού και των οπλικών συστημάτων της ΕΛΔΥΚ, καθώς και η άσκηση Αγώνα Κατοικημένου Τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα