Με αποχή από τα καθήκοντά της απειλεί η ΠΑΣΥΚΙ- Τι απαντά το ΥΠΥΓ

Δεν πρόλαβαν να κατευναστούν τα πνεύματα στον τομέα της Υγείας και ήχησαν πάλι τύμπανα πολέμου.

Με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση των κυβερνητικών ιατρών βάλλει εναντίον του Υπουργείου κατηγορώντας το για προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών, καθώς και παραπληροφόρησης.

Ζητεί μάλιστα από τον Κωνσταντίνο Ιωάννου να συγκαλέσει αμέσως σύσκεψη, κατά την οποία θα τεθούν προς συζήτηση όλες οι παράμετροι που αφορούν το θέμα των πιλοτικών προγραμμάτων και παραπομπών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρη Κούμα, «τα θέματα είναι εκεί, δεν έχουμε βρει σχεδόν καμία λύση.

Του 'ναντίον μεγεθύνονται. Τα θέματα της υποστελέχωσης είναι πλέον τόσο επικίνδυνα για το ίδιο το σύστημα. Σε περίπτωση που η ΠΑΣΥΚΙ δεν λάβει ικανοποιητικές επεξηγήσεις, καθώς και προώθηση διορθωτικών μέτρων, προειδοποιεί ότι θα ενημερώσει τα μέλη της με σύσταση την αποχή από τα συγκεκριμένα καθήκοντα».

Σε απάντησή του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εφαρμογή του προγράμματος για τη μείωση των λιστών αναμονής είτε μέσα από υπερωριακή απασχόληση είτε με την παραπομπή στον ιδιωτικό τομέα υιοθετήθηκε πρωτίστως για την εξυπηρέτηση του Κύπριου ασθενή με τη σύμφωνη γνώμη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το δε πρόγραμμα υπερωριακής απασχόλησης εφαρμόζεται στη βάση της εθελοντικής συμμετοχής των επαγγελματιών υγείας, ως κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητας και των εισοδημάτων τους».

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Κούμα, «ο άσσος στο μανίκι είναι οι γιατροί, οι οποίοι είναι οι τεμπέληδες είναι έμμεσα οι κλέφτες κι όλα αυτά. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επιχειρείται τεχνηέντως η πυροδότηση έντασης από την ΠΑΣΥΚΙ λέγει το Υπ.Υγείας το οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει ή και να παρασυρθεί σε παιχνίδια ανταλλαγής ανακοινώσεων και δι’ αέρος αντιπαραθέσεων, εν όψει και της συνάντησης που ζήτησε η ίδια η συντεχνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα