Πυροβολισμοί κατά μεταναστών στα σύνορα με την ΠΓΔΜ

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στα ελληνοσκοπιανά σύνορα το μεσημέρι της Τετάρτης. Περίπολος του στρατού της ΠΓΔΜ πυροβόλησε αρκετές φορές στον αέρα, με σκοπό να αποτρέψει μια ομάδα μεταναστών να περάσει στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, η συγκεκριμένη περίπολος εντόπισε τους μετανάστες και «ακολουθώντας το πρωτόκολλο, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ στον αέρα, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν στο ελληνικό έδαφος». Το περιστατικό σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο

κοντά στο χωριό Γευγελής στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο, ένας μετανάστης κρατήθηκε στην ΠΓΔΜ ενώ οι υπόλοιποι εκδιώχθηκαν προς την Ελλάδα. «Ο στρατός, σε συνεργασία με την αστυνομία των συνόρων, παραμένει προσηλωμένος στην πρόληψη περαιτέρω προσπαθειών για παράνομη είσοδο στο έδαφος της “Μακεδονίας”», τονίζει το δημοσιεύμα.

«Η περίπολος προειδοποίησε όπως προβλέπεται τους μετανάστες να σταματήσουν και μάλιστα το έκανε αρκετές φορές. Παρόλα αυτά, οι μετανάστες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις. Οι άντρες της περιπόλου πυροβόλησαν αρκετές φορές στον αέρα, προκειμένου να διακόψουν την πορεία των μεταναστών και να επιστρέψουν στην ελληνική επικράτεια. Ένα άτομο που σταμάτησε, συνελήφθη και οδηγήθηκε σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών για ανάκριση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού στα Σκόπια.

Keywords
Τυχαία Θέματα