Με αναφορές στις βουλευτικές εκλογές η ομιλία του Χάρη Γεωργιάδη

Με αναφορές στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του αναπληρωτή προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Χάρη Γεωργιάδη στο Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος.

Αυτούσια η ομιλία του Χάρη Γεωργιάδη.

Κύριε πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι, Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα πριν από κάθε άλλο να εκφράσω την ικανοποίηση μου γιατί η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων μας επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιούμε σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, για πρώτη φορά από τον Γενάρη του 2020.

Απευθύνω λοιπόν ένα θερμό καλωσόρισμα, ένα θερμό χαιρετισμό στον κάθε ένα και στη κάθε μια ξεχωριστά. Στα στελέχη της παράταξης μας, σε όλους εσάς που συμβάλατε καθοριστικά στο να παραμείνει η παράταξη μας όρθια και δυνατή.

Φίλες και φίλοι,

Θα επιχειρήσω ένα απολογισμό της εκλογικής αναμέτρησης του περασμένου Μαΐου, αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο, στο εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και στα μετεκλογικό σκηνικό όπως αυτό έχει διαμορφωθεί. Και να σημειώσω ότι αυτές οι εκλογές ήταν χωρίς αμφιβολία από τις πιο δύσκολες που διεκδίκησε η παράταξη μας στα 45 χρόνια της ιστορίας της.

Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι διεξήχθησαν κατά το 9ο έτος της δικής μας διακυβέρνησης, με όλες τις δυσκολίες που η ευθύνη της διακυβέρνησης αναπόφευκτα επιφέρει.

Ήταν κυρίως το αναπάντεχο γεγονός της πανδημίας που κλόνισε την παγκόσμια οικονομία, επηρέασε τον τρόπο ζωής των πολιτών και προκάλεσε  έντονη αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Ήταν ταυτόχρονα η πρωτοφανής όξυνση του πολιτικού κλίματος που επιχειρήθηκε από την αντιπολίτευση, με τον ισοπεδωτικό λαϊκισμό, την προσπάθεια στοχοποίησης της κυβέρνησης και της παράταξης για το Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων, την απροκάλυπτη εμπλοκή ανεξάρτητων θεσμών, με αποκορύφωμα την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ήταν τέλος και το ζοφερό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στο εθνικό μας θέμα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λόγω της επιθετικής και αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας. Η προεκλογική προσπάθεια της παράταξης μας αναγκαστικά προσαρμόστηκε σε αυτά τα δύσκολα πολιτικά και υγειονομικά δεδομένα.
Στο οργανωτικό επίπεδο, πρέπει να σημειωθεί ότι η πανδημία δυστυχώς περιόρισε στο ελάχιστο τις ευκαιρίες για προσωπική επαφή με την εκλογική μας βάση και τους πολίτες γενικότερα.

Ακόμη και η επαφή μεταξύ της ηγετικής ομάδας ή ο συντονισμός μεταξύ των υποψηφίων περιορίστηκε σε τηλεδιασκέψεις. Τα αλλεπάλληλα lockdowns και τα περιοριστικά μέτρα ουσιαστικά ακύρωναν κάθε προσπάθεια προγραμματισμού και συμπίεσαν τον ωφέλιμο χρόνο της εκστρατείας.

Έχοντας αυτά υπόψη σημειώνω τη συνειδητή απόφαση της ηγεσίας, στον κρίσιμο μήνα πριν τις εκλογές, για επικέντρωση της προσπάθειας στις αστικές περιοχές. Η μεγάλη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται στις αστικές περιοχές. Πρόκειται για τη λεγόμενη ανώνυμη ψήφο ή την ψήφο της πολυκατοικίας. Είναι πιο χαλαρή και απαιτητική, καταγράφει ψηλότερα ποσοστά αποχής και είναι αυτή που ουσιαστικά καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτή λοιπόν η κρίσιμη εκλογική μάζα μπορεί να προσεγγιστεί όχι τόσο μέσω των παραδοσιακών κομματικών δομών, όσο μέσω επαγγελματικών και κοινωνικών κύκλων και αυτό ακριβώς επιδιώξαμε, ελευθερώνοντας χρόνο για τους υποψηφίους και τα κομματικά επιτελεία προκειμένου να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Υποβοηθητικά στην προσπάθεια μας επενέργησε ο έγκαιρος καταρτισμός των ψηφοδελτίων και η επίσης έγκαιρη επιλογή του συνόλου των εξωτερικών συνεργατών – δηλαδή του συμβούλου επικοινωνίας, του διαφημιστικού οίκου και της εταιρείας μετρήσεων.

Θα σημείωνα ακόμη τη νοικοκυρεμένη οικονομική κατάσταση του κόμματος και κυρίως θα υπογράμμιζα το εξαιρετικό κλίμα ενότητας και συναντίληψης, τόσο εσωκομματικά όσο και μεταξύ της κυβέρνησης και της παράταξης.  Παρόλες τις δυσκολίες της πανδημίας, η κινητοποίηση των στελεχών και φίλων της παράταξης, ειδικά στην τελική ευθεία, ήταν καθοριστική.

Βεβαίως, πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ένα σημείο στο οποίο θεωρώ ότι πρέπει ιδιαίτερα εγκύψουμε  είναι αυτό της ακόμη πιο διευρυμένης συμμετοχής νέων ανθρώπων στα ψηφοδέλτια μας. Μια συμμετοχή που δεν πρέπει να αντικρίζεται ως συμπλήρωμα της τελευταίας στιγμής, αλλά ως λογική εξέλιξη της πολιτικής ανάμειξης νέων ανθρώπων, νέων επιστημόνων, νέων επαγγελματιών, στις τάξεις του κόμματος. Πρέπει με λίγα λόγια να επιδιώξουμε την ποιοτική στελεχιακή ανανέωση, η οποία πρέπει να είναι διαρκής και πρέπει να υλοποιείται μέσω και της συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Κύριε πρόεδρε, φίλες και φίλοι, 

Στο  πολιτικό επίπεδο η βασική στόχευση της εκστρατείας μας ήταν μία: να βοηθήσουμε τους πολίτες να δουν μέσα από τη τοξική ομίχλη που είχε προκαλέσει η αντιπολίτευση.

Αυτό που είχε επιχειρήσει η αντιπολίτευση ήταν να αποπροσανατολίσει του πολίτες και μέσα από την τοξικότητα και την όξυνση να τους οδηγήσει στην παγίδα της εύκολης αλλά αδιέξοδης συναισθηματικής ψήφου. Δική μας προσπάθεια ήταν να προτρέψουμε τους πολίτες να δουν τα πράγματα ψύχραιμα και λογικά. Να επικεντρώσουν την προσοχή τους στα μεγάλα και τα σημαντικά. Αναγνωρίσαμε τις δυσκολίες, αναγνωρίσαμε λάθη και παραλήψεις αλλά προτάξαμε τη θέση ότι τις διεξόδους δεν τις προσφέρει ο λαϊκισμός, ούτε η άρνηση, αλλά οι πράξεις. 

Σε αυτή την προσέγγιση παραμείναμε προσηλωμένοι, παρά τις έντονες πιέσεις της προεκλογικής περιόδου, παρά τη ζοφερή εικόνα που αποτύπωναν οι μετρήσεις.  Με βασικό σλόγκαν «στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις» βοηθήσαμε τους πολίτες να αντιληφθούν τι είναι αυτό που χρειάζονται από τα πολιτικά κόμματα και το πολιτικό προσωπικό: δηλαδή σοβαρότητα, σταθερότητα και αποτελεσματικότητα. 

Σοβαρότητα είναι να τιμάς το λειτούργημα σου, φέρνοντας προτάσεις και προωθώντας λύσεις που είναι ωφέλιμες για τη χώρα και τους πολίτες, έστω και αυτές θίγουν συμφέροντα ή είναι προσωρινά αντιδημοφιλείς. Όπως είναι η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και του τραπεζικού συστήματος, όπως είναι οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δικαιοσύνης.

Σταθερότητα σημαίνει στιβαρή, αδιατάρακτη πολιτική πρόταση, σημαίνει ήρεμη δύναμη που προσφέρει ασφάλεια και προοπτική. Προσπαθήσαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι τις οργίλες κραυγές και τον μηδενισμό, αλλά τη σύνεση και τη συνεννόηση.

Αποτελεσματικότητα είναι να κάνεις τη δουλειά σου σωστά και να πετυχαίνεις τους στόχους σου, χωρίς να σε απασχολούν οι βραχυπρόθεσμες εντυπώσεις και η εικόνα. Έτσι οριοθετούμε το ρόλο μας στην πολιτική και αυτό ακριβώς πράττει η δική μας κυβέρνηση, η κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη από το 2013 και μετά. Αντιμετωπίζοντας πρώτα την οικονομική κρίση που άφησε πίσω του το ΑΚΕΛ. Αντιμετωπίζοντας στη συνέχεια την κρίση της πανδημίας, με τα καθοριστικά προγράμματα στήριξης που κράτησαν την οικονομία μας όρθια, με τον μαζικό εμβολιασμό που ήδη φέρνει αποτελέσματα και με τη, έγκαιρη ετοιμασία και έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης.

Το Σχέδιο Ανάκαμψης, στο οποίο εστιάσαμε στο τελικό στάδιο της εκστρατείας, επιβεβαίωσε και υπενθύμισε ότι μόνο η δική μας κυβέρνηση, μόνο η δική παράταξη διαθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για το αύριο.  Μια νέα πρόταση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων για την Κύπρο του αύριο, απόλυτα συμβατή με τις ευρύτερες προτεραιότητες και τα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ. Μια πρόταση που καταδεικνύει ότι ο στόχος της αλλαγής είναι απόλυτα συμβατός με τη σταθερότητα και τη σιγουριά.

Φίλες και φίλοι,

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν απόλυτα ικανοποιητικό υπό τις περιστάσεις. Στις εκλογές της 30ης Μαΐου,  ο Δημοκρατικός Συναγερμός, παρά τις απώλειες, παρέμεινε η πρώτη με διαφορά πολιτική  δύναμη του τόπου. Παραμένουμε η παράταξη που δοκιμάστηκε και πέτυχε στα δύσκολα, η παράταξη που μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο μπροστά, η δύναμη της σοβαρότητας και της σταθερότητας, η πιο συγκροτημένη και υπολογίσιμη πολιτική δύναμη του της Κύπρου.

Δώσαμε, με τη στήριξη των συμπολιτών μας, ηχηρή απάντηση στους λαϊκιστές και στους μηδενιστές. Σε αυτούς που επιχείρησαν να μας παρουσιάσουν ως συμμορία διεφθαρμένων, σε αυτούς που στερούνται της όποιας πρότασης, σε όσους επέλεξαν τη διχαστική όξυνση εν μέσω κρίσης.

Πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα και η γενικευμένη συμπίεση των ποσοστών δεν είναι άσχετη με την άνευ προηγουμένου πολυδιάσπαση του πολιτικού συστήματος, με 15 πολιτικά κόμματα και 7 ανεξάρτητους να διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών, τα οποία ουσιαστικά στο σύνολο τους έβαλλαν κατά της παράταξης και της κυβέρνησης μας. Και αυτό ακριβώς καθιστά τη συγκράτηση των απωλειών και τη διεύρυνση της διαφοράς μας από το ΑΚΕΛ ακόμη πιο σημαντική.

Αξίζει ακόμη να αναλογιστούμε ότι άλλα ευρωπαϊκά κόμματα που βρίσκονται στη διακυβέρνηση, για μικρότερη μάλιστα περίοδο, συνήθως διολισθαίνουν σε πολύ πιο χαμηλά ποσοστά. Είναι γι΄αυτό που ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει χαρακτηριστεί από κύκλους της πολιτικής μας ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως ένα από τα πιο πετυχημένα κόμματα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Όχι μόνο για τα έργα και τις πράξεις του, αλλά και για την ανθεκτικότητα του μέσα από διαδοχικές αναμετρήσεις.

Την ικανοποίηση μας βέβαια μετρίασε η απώλεια της έδρας στην περιφέρεια Λευκωσίας, η οποία δεν είναι άσχετη με τις πρόνοιες του εκλογικού νόμου. Είναι πλέον μαθηματικά επιβεβαιωμένο ότι ο εκλογικός νόμος δημιουργεί μια έντονη στρέβλωση στη κατανομή των εδρών και η διόρθωση του είναι επιμελημένη.
Φίλες και φίλοι,

Η επιβεβαίωση του πρωταγωνιστικού ρόλου του Δημοκρατικού Συναγερμού ήρθε λίγες μέρες αργότερα, με την εκλογή της Αννίτας Δημητρίου στη θέση της προέδρου της Βουλής. Πρόκειται για εξέλιξη με έντονο συμβολισμό και πολιτική σημασία η οποία έγινε εφικτή χάρη στους χειρισμούς του προέδρου του κόμματος του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Και να ξεκαθαρίσω τα εξής: δεν ήταν κάποιος περίτεχνος τακτικισμός που οδήγησε στο επιτυχές αποτέλεσμα. Ήταν η ψύχραιμη και απόλυτα ειλικρινής διάθεση του προέδρου μας στις διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα. Αυτό είναι που εξασφάλισε την απαραίτητη στήριξη και έτσι αντικρίζουμε τις σχέσεις μας με τα άλλα κόμματα: με ειλικρίνεια και θετική διάθεση

Είναι με την ίδια διάθεση που απευθυνόμαστε σήμερα στις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου μαζί να στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσουμε το Σχέδιο Ανάκαμψης. Οι βουλευτικές εκλογές είναι πίσω μας, ενώ οι Τοπικές εκλογές έχουν αναβληθεί και θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές του 2024. Για μας, αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να ενώσουμε δυνάμεις και να δώσουμε μια ισχυρή ώθηση στις μεταρρυθμίσεις που ο τόπος μας έχει ανάγκη.

Ούτε και πρόκειται να συρθούμε σε μια πρόωρη, άκαιρη προεδρολογία. Τις αποφάσεις μας για τις προεδρικές εκλογές θα τις λάβουμε την κατάλληλη στιγμή, μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες ενώ θα είμαστε αυστηροί σε κάθε κίνηση ή σχεδιασμό που θα υπονομεύει την ενότητα της παράταξης. Εξάλλου η χώρα έχει πρόεδρο, τον στηρίζουμε και είμαστε επαναλαμβάνω έτοιμοι να εργαστούμε μαζί του αλλά και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για να προωθήσουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας μας. Αυτό αναμένουν οι συμπολίτες μας και αυτή είναι η κορυφαία και απόλυτη προτεραιότητά μας για την επόμενη περίοδο.
Φίλες και φίλοι,

Την ίδια ώρα, είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε συστηματικά στο επόμενο διάστημα για την επανασύνδεση μας με την εκλογική μας βάση αλλά και με τα πιο δυναμικά και παραγωγικά τμήματα της κυπριακής κοινωνίας.

Είμαι εξουσιοδοτημένος από τον πρόεδρο να προαναγγείλω τη διοργάνωση ενός μεγάλου πολιτικού συνεδρίου την ερχόμενη άνοιξη, αλλά και την έναρξη από αυτό τον μήνα ενός διευρυμένου και ανοικτού προσυνεδριακού διαλόγου. Το συνέδριο θα αποτελέσει σταθμό στη πορεία του Δημοκρατικού Συναγερμού και στόχος μας είναι να προσδιορίσουμε μια πολιτική πλατφόρμα για την Κύπρο του αύριο και να ανανεώσουμε τη συμφωνία της παράταξης μας με την κυπριακή κοινωνία.
Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες. Να αναφέρω όμως με ικανοποίηση την εμπλοκή σε αυτή την προσπάθεια δύο εκλεκτών συνεργατών, της Ξένιας Κωνσταντίνου ως Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και του Μιχάλη Σοφοκλέους ως επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου. Να αναφέρω ακόμη την προγραμματιζόμενη ενεργό συμμετοχή των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής που πλέον βρίσκονται σε πλήρη δραστηριοποίηση, των ινστιτούτων και των οργανώσεων μας, ενώ βεβαίως θα υπάρξει πλήρης ενεργοποίηση της κομματικής μας βάσης.
Φίλες και φίλοι,
Πριν ολοκληρώσω οφείλω κάποιες ευχαριστίες. Πρώτα απ’ όλα στους εκλεκτούς υποψηφίους μας, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα επαγγελματικά στελέχη και στους εξωτερικούς μας συνεργάτες. Οι προσπάθειες τους ήταν πραγματικά άοκνες.

Ευχαριστίες οφείλουμε στον πρόεδρο Αναστασιάδη και στα μέλη της κυβέρνησης του. Στηρίζουμε την πρόεδρο και την κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι και εμείς ως παράταξη αντλούμε δύναμη από το έργο, τις πρωτοβουλίες και τα αποτελέσματα της κυβερνητικής προσπάθειας. Θερμές ευχαριστίες ασφαλώς και στα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, γιατί η προσπάθεια μας ήταν συλλογική.
Κύριε πρόεδρε,

Ευχαριστίες οφείλουμε σε εσάς, για τη στιβαρή σας ηγεσία σας. Αγαπητέ Αβέρωφ, ήμουν δίπλα σου σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια και ξέρω πολύ καλά το βάρος της ευθύνης που ένιωθες ως πρόεδρος αυτής της ιστορικής παράταξης. Το αποτέλεσμα, σου επιτρέπει να νιώθεις δικαιωμένος.
Φίλες και φίλοι,

Κυρίως θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς. Το σύνολο των στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού  σε τοπικό, περιφερειακό και επαρχιακό επίπεδο, τα τμήματα και τις οργανώσεις μας, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ως δικό μας τμήμα πρέπει να πω ότι λειτούργησε και η Νέα Δημοκρατία Κύπρου την οποία ιδιαίτερα ευχαριστώ.

Ήταν αυτή η μεγάλη προσπάθεια, ήταν η δική σας κινητοποίηση του καθόρισε το αποτέλεσμα. Και είμαστε ευγνώμονες στις 100 χιλιάδες συμπολίτες μας, που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν τον Δημοκρατικό Συναγερμό.    

Φίλες και φίλοι,

Οι συμπολίτες μας, μας έδωσαν ακόμη μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο, να διορθώσουμε λάθη και να προχωρήσουμε μπροστά. Είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε και αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για το καλό της χώρας μας, για το καλό του Δημοκρατικού Συναγερμού. Εξάλλου, το συμφέρον της πατρίδας και της παράταξης μας υπήρξε ανέκαθεν άρρηκτα συνδεδεμένο. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Έχουμε αναλάβει και έχουμε κερδίσει τις πιο σημαντικές μάχες. Δοκιμαστήκαμε στα δύσκολα και έχουμε φέρει αποτελέσματα. Από σήμερα λοιπόν, ξεκινά μια νέα προσπάθεια για την ανανέωση και τη διεύρυνση του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Και είμαι βέβαιος ότι μέσω αυτής της προσπάθειας θα ξανακερδίσουμε τις καρδιές και να μυαλά των αποξενωμένων και απογοητευμένων συμπολιτών μας. Έχουμε τις ιδέες, έχουμε και τους ανθρώπους και θα τα καταφέρουμε.

Keywords
εκλογες, εκλογες 2012, ομιλια, εκλογικός νόμος, για μας, νεα δημοκρατια, μαΐου, ψηφοδελτια, συμμετοχή, σημαίνει, ακελ, νέα, κυπρος, βουλη, ειλικρίνεια, οφείλω, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, κυπρος εκλογες, αποτελεσματα ευρωεκλογων, κοινωνια, κομματα, εκλογικός νόμος, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, οικονομικη κριση, αβερωφ, δημοκρατια, δουλεια, ηγεσια, θεμα, κυπρου, οικονομια, προγραμμα, σλογκαν, ωθηση, ωρα, ακελ, ανοιξη, απωλεια, γεγονος, διαστημα, δυναμη, δυστυχως, διοικηση, δικη, εγινε, ευκαιρια, ειλικρίνεια, ειλικρινης, εργα, εξελιξη, ετος, ευθυνη, ζωης, ζοφερη, ζοφερο, ιδεες, ιδια, η δικη, εικονα, κυβερνηση, κινηση, κλιμα, λαθη, λεπτομερειες, λογια, μαζα, μαΐου, μαθηματικα, ομιχλη, ουσιαστικα, οφείλω, ωφελιμο, περιφερειακο, προγραμματα, ρολο, συνεχεια, συμμετοχή, σχεδιο, τι ειναι, τμημα, τοπικη αυτοδιοικηση, φορα, ασφαλεια, ευθεια, εθνικο, φιλοι, για μας, χωρα, ιδιαιτερα, καρδιες, κωνσταντινου, μπροστα, μυαλα, νιωθεις, σημαίνει, θελω να, βεβαιως
Τυχαία Θέματα