Με Weber και Domrovskis συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Manfred Weber καθώς και με τον τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο για το ΕΥΡΩ και Κοινωνικό Διάλογο, Domrovskis Valdis, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Το κυπριακό και τα ευρωτουρκικά κυριάρχησαν στην συνάντηση του Προέδρου ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Manfred Weber.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου ενημέρωσε τον κ. Weber για τις συνομιλίες στο κυπριακό ενώ συζήτηση έγινε και για το θέμα των Ενταξιακών Κεφαλαίων της Τουρκίας όπως επίσης και για το τουρκικό αίτημα για ελευθεροποίηση της διαδικασίας Visa από πλευράς της ΕΕ προς Τούρκους υπηκόους.

Από πλευράς του ο κ. Weber συνεχάρη τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο και σημείωσε πως στα τόσα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ αυτή την στιγμή, το καλό και θετικό μήνυμα ήρθε από την Κύπρο.

Συγχαρητήρια για την έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο αλλά και για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ΔΗΣΥ, έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για ΕΥΡΩ και Κοινωνικό Διάλογο Domrovskis Valdis στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Domrovskis τόνισε πως πρόκειται για αξιοσημείωτη προσπάθεια από πλευράς Κύπρου "διαψεύδοντας όλες τις εκτιμήσεις" και πρόσθεσε ότι ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι πως η Κύπρος με κυβέρνηση κοινοβουλευτικής μειοψηφίας πέτυχε την έξοδο από το Μνημόνιο, δίδοντας τα συγχαρητήρια του στον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις κυρίως για τις οικονομικές πτυχές μιας ενδεχόμενης λύσης του κυπριακού

Keywords
Τυχαία Θέματα