Μαύρα σύννεφα στην παγκόσμια οικονομία λόγω της «Όμικρον» (ΒΙΝΤΕΟ)

 Μαύρα σύννεφα στην παγκόσμια οικονομία φέρνει η νέα μετάλλαξη «Όμικρον»  Ήδη, οι φόβοι για την επέκταση της μετάλλαξης αποτυπώθηκαν στα ταμπλό των χρηματιστηρίων διεθνώς, ενώ σύμφωνα με αναλυτές, η εφοδιαστική αλυσίδα αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά.

«Αν είναι τόσο μεταδοτική όσο πιστεύεται, θα μπορούσε να αυξήσει τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας στην εφοδιαστική αλυσίδα και την αγορά εργασίας. Αν τα πράγματα πάνε άσχημα, φυσικά η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών

θα πρέπει να αναθεωρηθεί».

Αισιόδοξη για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των αγορών παρά τις αναταράξεις, εμφανίζεται η Societe Generale.

«Ο ανοδικός κύκλος για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης δεν έχει κλείσει. Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη και το υποστηρικτικό μακροοικονομικό περιβάλλον θα συντηρήσουν την ανοδική τάση».

H Citigroup, από την πλευρά της, αναφέρει ότι τα διδάγματα από προηγούμενες μεταλλάξεις δείχνουν ότι οι ταχύτερες αντιδράσεις όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μπορούν να μετριάσουν τον αντίκτυπο αλλά δεν θα τον αποτρέψουν.

Πάντως, οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν στην φαρέτρα τους, το ταμείο Ανάκαμψης, ούτω ώστε να μπορούν ν' ανταποκριθούν σε νέες προκλήσεις. Μέσα σ' αυτές και η Κύπρος.

Στο μεταξύ, η συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου αναβλήθηκε εξαιτίας της επιδείνωσης της υγειονομικής κατάστασης και της ανάδυσης μιας νέας, ανησυχητικής παραλλαγής «Όμικρον».

Keywords
Τυχαία Θέματα