Κατασκευάζει σταθμούς παρακολούθησης και Κέντρα Επιχειρήσεων το ψευδοκράτος

Την κατασκευή παράκτιων σταθμών παρακολούθησης, μεταξύ των οποίων και στα κατεχόμενα, ανακοινώνουν διθυραμβικά τουρκικά δημοσιεύματα, συνεχίζοντας έτσι τον στρατηγικό σχεδιασμό τους για έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου.

Δημοσιεύματα θέλουν τους δύο σταθμούς να κατασκευάζονται στα κατεχόμενα, ενώ άλλα τους τρεις.

Ενδεικτικός είναι χάρτης, στον οποίο φαίνεται πως οι τρεις σταθμοί θα βρίσκονται στο Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα, στα χωριά Τέμπλος και Λιβερά, ενώ στην Τουρκία θα κατασκευαστούν βόρεια και δυτικά της Κύπρου,

στο Ανεμούριο της Μερσίνας και στην περιοχή της Αλεξανδρέττας στην Αντιόχεια. 

Ήδη, έχει ξεκινήσει η κατασκευή δύο σταθμών, με σκοπό – όπως αναφέρουν – την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή, ενώ δρομολογούνται επίσης και πάλι στα κατεχόμενα, μέσω προκαταρκτικών ερευνών, ένα Κέντρο Ταυτοποίησης και Παρακολούθησης, καθώς και Κέντρο Επιχειρήσεων. 

Η κατασκευή θα γίνει εντός σύντομου χρονικού διαστήματος και – κάνοντας χρήση και πλωτών μέσων -  αποσκοπούν στον έλεγχο των πλοίων εντός της ευρύτερης περιοχής.

Οι σταθμοί θα είναι εξοπλισμένοι με: 

- Συναγερμούς αναγνώρισης ζώνης ασφαλείας, εισόδου, εξόδου, ταχύτητας και επιτάχυνσης για τον επιλεγμένο τύπου πλοίου

-Έλεγχο ταυτότητας και πληροφορίες πλοήγησης των πλοίων 

-Σύστημα τηλεχειρισμού 

Ανίχνευση κίνησης 

Δημοσιεύματα, μάλιστα, τοποθετούν την εν λόγω κίνηση  ως απάντηση στις Ελλαδικές και κυπριακές μεθοδεύσεις να εμπλέξουν την Ε.Ε. στην περιοχή, κάνοντας επίσης αναφορά στους τριμερείς και πολυμερείς συνδυασμούς στους οποίους μετέχουν οι δύο χώρες. 

Ως εκ τούτου, και δεδομένης της τουρκικής πρόθεσης να ηγεμονεύσει στην περιοχή, αναμένονται με ενδιαφέρον οι πιθανές τουρκικές αντιδράσεις στην επικείμενη επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα «Γλαύκος», στο οικόπεδο 10, την ίδια περίοδο που θα λαμβάνει χώρα η τριμερής ΚύπρουΕλλάδας – Ισραήλ.

Ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσε η ΕΔΕΚ, αναφέροντας πως "η Τουρκία στοχεύει στο να αποκτήσει νόμιμο έλεγχο είτε μέσω λύσης Δ.Δ.Ο., είτε μέσω ανακήρυξης τουρκικού κράτους στην Κύπρο. Οι δικές μας ενέργειες πρέπει να οδηγούν σε αναχαίτιση υλοποίησης των τουρκικών στόχων και όχι σε διευκόλυνση της πραγματοποίησής τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα