Ματιές στους ξενιτεμένους

Από τη δεκαετία του 60, με κύριο σταθμό την Ελλάδα, άρχισαν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές να κάνουν καριέρα εκτός νησιού. Δεκάδες δοκίμασαν την τύχη τους, παρά πολλοί εντυπωσίασαν. Ορισμένοι, μάλιστα, έφτασαν να παίξουν στην Αγγλία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, αλλά και σε προορισμούς όπως η Ρουμανία, η Φινλανδία, η Λιθουανία.

Θυμίζουμε ότι επαναπατρίστηκε από την Αγγλία ο Μακρής και ήλθε στον ΑΠΟΕΛ, ενώ επανήλθε στην ΑΕΚ

ο Μυτίδης (είχε επιστρέψει με μορφή δανεισμού από τη Ρόντα τον Ιανουάριο, με την ομάδα της Λάρνακας να επανακτά τα δικαιώματά του πριν από δύο μήνες). Αυτήν τη στιγμή, λοιπόν, τα βλέμματά μας θα είναι στραμμένα σε τέσσερα πρόσωπα, τέσσερεις Κύπριους διεθνείς, που θα αγωνιστούν σε Βέλγιο (2), Δανία και Αγγλία. Λαΐφης, Σωτηρίου, Κάστανος και Δημητρίου.

Ο Κωνσταντίνος Λαΐφης ανήκει στον Ολυμπιακό, αλλά είναι στη Σταντάρ Λιέγης για 2η φορά. Η πρώτη του χρονιά κρίθηκε επιτυχής. Αγωνίστηκε σε 30 αγώνες, τους 28 σαν βασικός και πέτυχε ένα γκολ. Η 2η χρονιά αναμένεται να τον φέρει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Έχει όλο το πακέτο, αλλά και τις παραστάσεις από την 1η και πάντα δύσκολη περίοδο.

Ο Πιέρος Σωτηρίου με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και στο Γιουρόπα Λιγκ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, έστρεψε τα βλέμματα αρκετών ξένων συλλόγων προς το πρόσωπό του. Η αίσθηση που υπήρχε ήταν πως θα κατέληγε στην Ελλάδα και πιθανότατα στον Ολυμπιακό, αλλά την κίνηση-ματ την έκανε η Κοπεγχάγη, που «έσκασε» γερά χρήματα στον ΑΠΟΕΛ και τον έκανε δικό της. Ήδη μετρά συμμετοχές σε Ευρώπη και στο πρωτάθλημα Δανίας, αλλά κυρίως δεν χρειάστηκε παρά 1-2 παιχνίδια για να βάλει τη σφραγίδα του και να σκοράρει. Ο Πιέρος άμεσα έγινε σύνθημα στο στόμα των φιλάθλων της Κοπεγχάγης και έπεται συνέχεια.

Ο Γρηγόρης Κάστανος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στη Γιουβέντους, η οποία, υπό τη μορφή δανεισμού, του δίνει την ευκαιρία να πάρει πολύτιμο χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες. Ο νεαρός επιθετικός μέσος πέρασε για έξι μήνες από την Πεσκάρα και πήρε γεύση από το ανώτατο επίπεδο, με 8 συμμετοχές, στο 2ο μισό της χρονιάς. Η Γιουβέντους αποφάσισε φέτος να τον παραχωρήσει στη Ζούλτε Βάρεγκεμ Βελγίου, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπου θα βρει απέναντί του τον Λαΐφη.

Τέλος, είναι και ο Τζέισον Δημητρίου, που ανδρώθηκε στην Αγγλία, έκανε μία πενταετία στην Κύπρο και εδώ και 2 χρόνια είναι στη Σάουθεντ. Βασικό στέλεχος, βοήθησε αφάνταστα στην προσπάθεια της ομάδας να διεκδικήσει την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ. Προσπάθεια που σταμάτησε στους αγώνες μπαράζ. Αν και η Σάουθεντ αγωνίζεται ουσιαστικά στην 3η κατηγορία, το επίπεδο είναι υψηλό και άκρως επαγγελματικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα