Βενιζέλος Ζαννέτος: Ευτυχώς τελείωσε ο Γολγοθάς

Δέκα μέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο τέως Οικονομικός Διευθυντής του ΑΚΕΛ σπάει την σιωπή του και δίνει την πρώτη του συνέντευξη στην κυριακάτικη Χαραυγή.

Ο Βενιζέλος Ζαννέτος, καταδικάσθηκε 3μιση χρόνια αφότου είχε κριθεί ένοχος στην κατηγορία της εκβίασης στην πολύκροτη υπόθεση επένδυσης από το Ταμείο των εργαζομένων της CYTA στο έργο Aero Centre στη Δρομολαξιά.

Ο Βενιζέλος Ζαννέτος μίλησε για τις συνθήκες διαβίωσης στις Φυλακές,

για τον «μύθο» ότι οι φυλακές είναι ξενοδοχείο αλλά και για την αδικία που ένιωσε.

Μίλησε ακόμη για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα, ελεύθερος πλέον και έχοντας απέναντί του την οικογένειά του, που μεγάλωσε κατά ένα μέλος ενόσω αυτός ήταν στην φυλακή.

Βενιζέλος Ζαννέτος: Ο αέρας ελευθερίας που ήρθε νωρίτερα

Κληθείς να απαντήσει πως ένιωσε όταν αποφυλακίστηκε, ο Β.Ζαννέτος, αναφέρει στην Χαραυγή, «Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Από τη μια ολοκληρώθηκε μια δοκιμασία τεσσάρων ετών. Αισθανόμουν ανακούφιση διότι τερματίστηκε μια δοκιμασία και επιστρέφω πίσω στην κοινωνία, την οικογένειά μου και ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα στη ζωή μου».

Αναφορικά με την οικογένειά του και τα εγγόνια του, λέει, «Και τα ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες φυλακίστηκα είναι δύσκολο να απαντηθούν σε τέτοιες ηλικίες. Τους λέω πως όταν μεγαλώσουν θα καταλάβουν τους λόγους φυλάκισής μου. Ευτυχώς τέλειωσε ο Γολγοθάς. Προς το παρόν θέλω να ηρεμήσω. Η αποφυλάκιση ήταν χαρμόσυνο γεγονός..».

Ο Βενιζέλος Ζαννέτος δεν παραλείπει να θίξει το γεγονός της ύπαρξης ουσιών στον χώρο των φυλακών, κάτι για το οποίο όπως αναφέρει εμπλέκει και τους υπαλλήλους των φυλακών οι οποίοι όπως λέει, δεν αποκλείεται να διοχετεύουν τις ουσίες στους κρατούμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα