Μαθητές στο Παραλίμνι θα παρελάσουν, παρά τις οδηγίες της ΠΟΕΔ

Την απόφαση να παρελάσουν οι μαθητές τους Α' Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνιού, παρά τις οδηγίες τις ΠΟΕΔ στους δασκάλους, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, που μίλησε στο Sigmalive.

Να θυμίσουμε ότι η ΠΟΕΔ, απέστειλε οδηγία προς όλα τα μέλη της, σύμφωνα με την οποία προτρέπονται να αποφεύγουν όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται με την συμμετοχή

των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης και της μαθητικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων Α' Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνιού, Γιάννο Ιωάννου, αποφάσισαν να αναλάβουν ρόλο δασκάλων και να συνοδεύσουν οι ίδιοι τους μαθητές, ώστε να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην παρέλαση.

Όπως ανέφερε στο Sigmalive, «δεν ερχόμαστε σε ρήξη με τους δασκάλους αλλά διαφωνούμε με το συνδικαλιστικό τους όργανο, την ΠΟΕΔ, και με την απόφαση που πήρε και καλούμε όλους τους Συνδέσμους Γονέων να μας ακολουθήσουν».

Μάλιστα, έκανε λόγο για «θυματοποίηση» των παιδιών, την οποία δεν θα επιτρέψουν.

Σε ανάρτηση στη σελίδα του Συνδέσμου Γονέων, αναφέρουν: «ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουμε πληροφορηθεί ότι το σχολείο μας φέτος ΔΕΝ θα παρελάσει στην Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, με τα σημερινά δεδομένα και όπως αναφέρθηκε τέτοια οδηγία έχει δώσει η "Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων", ΠΟΕΔ, προς τα μέλη της και συγκεκριμένα οι οδηγίες είναι οι δάσκαλοι να μην λαμβάνουν μέρος σε εξωδιδακτικές δραστηριότητες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ως Σύνδεσμος Γονέων η απόφασή σας αυτή μας λυπεί ιδιαίτερα επειδή κατά κύριο λόγο στρέφεται εναντίον των παιδιών μας και να θυμίσουμε σε όλους ότι εμείς πρώτοι, είχαμε συμπορευθεί και στηρίξει τους δασκάλους του σχολείου μας τον Ιούλιο 2018, ανοίγοντας και μέτωπο ενάντια στην αρχική απόφαση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων διαχωρίζοντας και δημόσια την θέση μας.

Θεωρούμε την στάση της ΠΟΕΔ επιεικώς απαράδεκτη και είμαστε της άποψης ότι τα παιδιά μας ΠΡΕΠΕΙ να παρελάσουν ΠΕΡΗΦΑΝΑ για όλα αυτά που οι ίδιοι οι δάσκαλοί τους, τους διδάσκουν καθημερινά.

Ως Σύνδεσμος Γονέων έχουμε ηθική υποχρέωση προς τα παιδιά μας και σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για να έχουμε εμείς ένα καλύτερο μέλλον να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να βλέπουν την παρέλαση και μόνο ως θεατές. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για την απόφαση μας και κατ ιδίαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα