Η σημασία της συνάντησης Προέδρου Αναστασιάδη- Ακκιντζί

Συζήτηση για την πρόταση του για στροφή σε αποκεντρωμένη ομοσπονδία θέλει να κάνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην συνάντηση χωρίς ατζέντα με τον Ακιντζί. Ωστόσο, πηγές κοντά στο Προεδρικό περιβάλλον σημείωναν στο Σίγμα ότι η πρόταση αυτή δεν μπορεί να ιδωθεί από την άλλη πλευρά α λα καρτ, αλλά ως ανταπόκριση σε μία από τις έξι παραμέτρους του πλαισίου Γκουτέρες, το οποίο η Ε/κ πλευρά θέλει να οχυρώσει κατά την εν λόγω συνάντηση.

Δηλαδή, η έκδοση ενός μικρού ανακοινωθέντος για το τετ α τετ που θα περιλαμβάνει

την δέσμευση αμφότερων των πλευρών στο πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα είναι κάτι που θα ήθελε και ενδεχομένως να προωθεί το Προεδρικό που θέλει με κάποιο τρόπο να συμμαζέψει τις φυγόκεντρες δυνάμεις που θέτουν τις παραμέτρους του Γκουτέρες στο περιθώριο.

Η σημασία της συνάντησης ΠτΔ- Ακιντζί

Μέσω αυτής της συνάντησης, διατηρείται το κανάλι επικοινωνίας και προφανώς βοηθά και τον Γενικό Γραμματέα που στην έκθεση του της Δευτέρας θα έχει κάτι να παρουσιάσει ως προς την προσπάθεια για επανέναρξη του διαλόγου.

Αυτό που μαθαίνει η Λευκωσία, από διπλωματικές πηγές, είναι πως ο Γενικός Γραμματέας, θα κινηθεί και πάλι στη λογική των ίσων αποστάσεων αλλά δεν θα κλείνει την πόρτα ευελπιστώντας σε καλύτερα αποτελέσματα από έναν επικείμενο νέο γύρο διαβουλεύσεων της κυρίας Λουτ.

Διαμάχη Θεοχάρους- Αβέρωφ

Όλες αυτές οι συζητήσεις συντηρούν ένα σκηνικό που μπερδεύει, προσθέτοντας στη φημολογία για δύο κράτη.

Συγκεκριμένα η κυρία Θεοχάρους δημοσιοποίησε σήμερα ότι σε ιδιωτική συζήτηση που είχε με τον κύριο Νεοφύτου φέρεται να της είπε πως έχει τελειώσει η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Κάτι που διέψευσε άμεσα και κατηγορηματικά ο ηγέτης του συγκυβερνώντος κόμματος, αφήνοντας υπονοούμενα ότι άλλα άκουσε και άλλα λέει η πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Η οποία επανήλθε με την σειρά της λέγοντας πως έστω και αν η ίδια δεν κατάλαβε καλά, το ίδιο κατάλαβαν και άλλα δύο πρόσωπα που ήταν παρόντα.

Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι δημόσιες συζητήσεις προκαλούν προβληματισμό και κυρίως συντηρούν μία φημολογία η οποία δημιουργεί θέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα